To jsou v kostce hlavní úpravy, k nimž došlo na světelné křižovatce nedaleko obce Řepov.Dříve problematické místo, kde z hlavního tahu z Mladé Boleslavi na Jičín odbočují lidé jednak přímo do Řepova, a jednak do průmyslové zóny, která se tu v posledních letech rychle rozrůstá. Nyní se ale vynořují otázky ohledně toho, jak se město postavilo k placení této akce.

„V roce 2012 skutečně město nechalo tuto křižovatku na četné žádosti občanů upravit. Celková investice byla 555 tisíc korun. Následně jsme se obrátili na firmy, které zde mají sídlo, aby se na těchto úpravách, které usnadní život i jim a jejich zákazníkům, spolupodílely finančně," vysvětluje postup města tisková mluvčí Hana Jandová Koišová.

Podle ní se řada firem skutečna rozhodla přispět, byť to byly ve velké míře částky v řádu několika tisíc.

Největšímu potenciálnímu partnerovi, firmě Škoda Auto, se ale postup města zdá přinejmenším nestandardní.

„S městem se na úpravách komunikací či přechodů podílíme už několik let, ovšem vždy byl postup takový, že nejprve jsme byli přizváni k jednání, na jehož základě jsme peníze poskytli," vysvětlil mluvčí automobilky Škoda Auto Jozef Baláž, proč zatím firma akci finančně nepodpořila.

„V tomto případě jsme dopředu nebyli o ničem informováni, a až po skončení celé akce nám přišla výzva, abychom zaplatili. Brzy budeme s městem opět jednat a vše se vysvětlí," dodal Baláž.