„V prosinci jsme se v Brně účastnili celostátního finále soutěže Zlatý oříšek, ve které soutěží talentované děti z různých oborů. Sice jsme nevyhráli, ale dostali jsme se mezi třicet nejlepších. Paní ministryně byla v porotě a moc jsme se jí líbili. Jelikož s sebou měla malou dcerušku, která se dala dohromady s našimi dětmi, pozvala jsem je na premiéru. Hned v pondělí si objednala lístky," líčí režisérka Iva Müllerová.

„Na tom Oříšku soutěžily třeba mažoretky, malířka, houslistka nebo kluci s vláčky, ale divadlo jsme tam hráli jako jediný. Byli jsme i v televizi," doplňuje Amálie Ondráčková.

Novou pohádku se souborem, který čítá 16 dětí a existuje od roku 2014 (narozdíl od dospělého ochotnického sboru, který má v Dolních Stakorách stoletou tradici), nazkoušela právě Iva Müllerová, která rovněž šila kostýmy. Její pravou rukou byla Monika Zvěřinová. Ta se postarala například o výrazné líčení dětí. A k ruce byl i starosta Jaroslav Kopal.

A o čem pohádka O vodnickém štěstí je? „Princ si má vzít princeznu a jeden mládenec vodnickou holku. Nakonec to ale skončí právě naopak," shrnuje stručně a jasně Eliška Ondráčková.

„Já jsem minule hrál čerta, ale teď hraju šaška. Mám dobrej kostým a text se mi učí dobře," hlásí se také o slovo Jáchym Ondráček (v souboru hrají i děti z jiných rodin, děti Ondráčkových však byly během povídání nejsdílnější, pozn. red.).

Režisérka nyní hledá sponzory, aby i příští hra mohla mít podobně velkolepou výpravu jako nejnovější pohádka. A co se bude zkoušet? „Něco v hlavě mám. Opět chci, aby to bylo plné písniček a tanců, ale tentokrát se chci pokusit o vlastní hudbu. Uvidíme, jak to dopadne," uzavírá.