Tady je totiž v průběhu celé zimní olympiády umístěno obří plátno, na němž je možné sledovat vybrané disciplíny.

Právě hokejová utkání patří k divácky nejatraktivnějším, a na Karmeli jsou navíc zpestřená zajímavým doprovodným programem. I proto tu bylo poměrně hodně lidí dlouhou dobu před vlastním začátkem zápasu.

Utkání Česko versus Švédsko totiž předcházela kromě turnaje ve stolním hokeji i beseda s hokejovou legendou Pavlem Richterem, který reprezentoval Československo na olympiádě v Sarajevu v roce 1984. Tým, jehož byl tehdy součástí, domů přivezl stříbrnou medaili. Jak tedy právě on vidí šance současného výběru Aloise Hadamczika?

„Nerad bych uváděl konkrétní výsledek, ale samozřejmě pevně věřím, že se podaří tomuhle týmu dojít co nejdál. Je to skvělé mužstvo, které podle mého názoru bude jako celek výborně fungovat, máme tam řadu zkušených hráčů, příležitost dostali i někteří mladíčci… Věřím, že to zafunguje," doufá Pavel Richter.

Olympiádu bude podle svých slov sledovat s boleslavskými fanoušky na Karmeli ještě jednou, pak se znovu chystá do studia na Letnou, kde bude jedni utkání spolukomentovat. A jaký výsledek by si přál? „Pokud se mě ptáte na můj olympijský sen, tak nemůžu odpovědět jinak, než že naši kluci přivezou zlato! V tuhle chvíli je přece všechno otevřené," prozradil bývalý hokejista tajné přání všech českých fanoušků.

Kromě Pavla Richtera na Karmel dorazili i zástupci domácího hokejového týmu BK Mladá Boleslav Cyril Suk a Marián Jelínek nebo náměstci primátora Mladé Boleslavi Daniel Marek a Jiří Bouška.

A i když výsledek 4:2 nebyl pro náš tým právě radostný, atmosféra na Karmeli byla plná optimismu.

Další zápas českých hokejistů, který tu budou na plátno přenášet, se hraje v sobotu od 18 hodin. Naši se v něm utkají se Švýcarskem, a zhruba hodinu před zápasem si můžete přijít popovídat s boleslavskými útočníky Tomášem Nouzou a Radanen Lencem.