Když dvojice mladoboleslavských policistů nastupovala na noční službu, ještě netušila, jaké drama je krátce před čtvrtou hodinou ranní bude čekat.

Do té doby, než v Mladé Boleslavi při silniční kontrole zastavili jedno z vozidel, mělo vše standardní průběh. Ten se ale jako mávnutím kouzelného proutku změnil v sedmiminutové drama, které vedlo k záchraně lidského života.

Čtěte také: Řidič srazil na přechodu osmiletou dívku a ujel

„Od posádky kontrolovaného auta se dozvěděli, že jim kamarád zaslal SMS zprávu s informací, že se právě chystá v Bakově nad Jizerou ukončit svůj život," popsala mluvčí mladoboleslavské policie Lucie Nováková začátek akce.

Policisté na nic nečekali, okamžitě nasedli do vozidla, vyrazili do Bakova a rozjeli pátrání. Místo, kde se mělo všechno odehrát, naštěstí dobře znali, což jim ušetřilo čas a zjednodušilo hledání.

Závod s časem

„Mladíka našli za několik minut nedaleko koupaliště. Muž měl oknem dovnitř vozidla vyvedenou hadici z výfuku. V okamžiku, kdy ho policisté objevili, ležel v bezvědomí," pokračuje v líčení situace mluvčí.

Jelikož šlo o čas, policisté mladíka bleskurychle vytáhli z vozidla a poskytli mu první pomoc ještě před příjezdem záchranné služby. Díky jejich rychlé reakci a včasnému zásahu muž přežil. O tom, co ho k činu vedlo, nicméně nechtějí spekulovat.

Není to zdaleka první případ na Boleslavsku, kdy policisté zachránili lidský život. V lednu před dvěma lety rozmluvili skok z mostu na D10 u Kosmonos nešťastnému muži.

Reportáž se zachránci připravujeme do vydání Deníku v příštím týdnu.

Čtěte také: Hlavní tah na Mělník uzavřela nehoda čtyř vozidel