Práce na něm potrvají od dnešního rána do středečního podvečera, konkrétně do 18. hodiny, a dočasně zcela uzavřou silnici na Dolní Bousov. Obyvatelé cestující z Rohatska do Bousova si budou muset zajet a objíždět uzavírku přes Obruby a Horní Bousov. 

Cestují za lidové ceny

Hlavenec – Dostat se k lékaři, na nákup nebo na úřad je pro mnohé seniory úkol, na který už sami nestačí. Na autobusovou zastávku to mají daleko a ceny za taxíky jsou vysoké. Starší lidé nad 60 let a držitelé průkazů TP, ZTP nebo ZTP/P s trvalým pobytem v Hlavenci se však mohou radovat z nové služby nazvané Senior taxi. Dodávka, kterou provozuje společnost Help Driver, naloží cestující přímo doma a doveze je za dvacetikorunu na místo podle jejich přání.

Služba funguje od pondělí do pátku mezi 7. a 16. hodinou, objednat si ji je však nutné v dvoudenním předstihu, a to telefonicky na čísle 720 297 731 v čase od 19 do 21 hodin. 

Osada Chaloupky u Kosmonos. Ilustrační foto.
Osada Chaloupky vyhrála boj o vodovod

Třicetiletou tatru prodají

Březno – Zastupitelé na svém posledním zasedání rozhodli o prodeji automobilu, který až dosud využíval místní sbor dobrovolných hasičů. Tatra vyrobená v roce 1987 prošla částečnou repasí, například má novou a zvětšenou nádrž, repasovaný motor, zrenovované čerpadlo, oplechování i lakování nebo vyměněný výfuk. Má rovněž platnou zkoušku STK. Zdejší hasiči už mají k dispozici nový stroj.

Hřbitovní zeď čeká obnova

Dobrovice – V tomto týdnu končí výběrové řízení, z něhož vzejde firma, která bude opravovat ohradní zeď dobrovického hřbitova. Přes 60 metrů zdi je třeba zbourat a znovu vybudovat. Zvelebení místa posledního odpočinku budestát 900 tisíc korun. 

Tisíce lidí viděly bitvu v Milovicích
OBRAZEM: Tisíce lidí viděly bitvu v Milovicích