S měřením rychlosti musí počítat i obyvatelé města automobilů, radar bude číhat v Nádražní a také ve Vinecké ulici, a s policisty se lidé setkají také na Průmyslové v Kosmonosech. Místa, na nichž se bude rychlost měřit, přitom vytipovali sami obyvatelé daných lokalit. 

Ilustrační foto.
Při výběru dovolené hraje hlavní roli jistota a pohodlí

Turisté míří do Mimoně

Kosmonosy – Klub turistů uspořádá v sobotu 22. dubna výlet vlakem do městského muzea a kaple Božího hrobu v Mimoni. Na mladoboleslavském hlavním nádraží turisté naskočí do vlaku odjíždějícího v 8.34 hodin, nazpět se vrátí mezi půl šestou a půl osmou hodinou. Předseda klubu Viktor Velich mladší vyzývá k hojné účasti a upozorňuje, aby si zájemci s sebou vzali dostatek peněz na dopravu, vstupné a oběd. 

Čápi jsou zpět, kamera běží

Mnichovo Hradiště – Prudké lijáky v neděli střídaly hřejivé sluneční paprsky a v tomto aprílovém počasí se do Mnichova Hradiště vrátili dva staří známí, čapí rodinka, která se sem vrátila ze svého zimoviště. Dvojice čápů se v druhém největším městě okresu stala vloni celebritami. Jejich hnízdo totiž už od jara mohli zájemci sledovat prostřednictvím online kamery. Život v hnízdě můžete pozorovat na internetové stránce capihnizdo.mnhradiste.cz. 

Hasiči uctí svého patrona

Bělá pod Bezdězem – Poslechnout si sirénu, potěžkat helmu či zásahový oblek nebo se seznámit s fungováním hasičské stanice dostanou ve čtvrtek 4. května všichni, kteří dorazí na Hasičskou záchrannou stanici Bělá pod Bezdězem. Při příležitosti svátku sv. Floriána, patrona hasičů, otevřou profesionální požárníci i jejich kolegové ze sboru dobrovolných hasičů brány zbrojnice a připraví celodenní program pro celé rodiny. Ten odstartuje už v 9 hodin. 

Mandloňový sad v Benátkách nad Jizerou.
V Benátkách mají raritu, založili tu mandloňový sad