Prohlídky probíhají na principu bruselského kinematografu. Návštěvníci se tedy nejen dozvědí, co na Housce zažily některé osobnosti českých dějin, ale v jednotlivých scénkách zvolí jednu ze dvou variant pokračování příběhu. Houska za svitu měsíce otevře opět své brány již tento víkend, tedy 23. a 24. června v 19 hodin. Prohlídky pak probíhají následně každou hodinu, a to až do 22 hodiny.

Vystavují cechovní prapory

Bakov nad Jizerou – Součástí posledního dne oslav 520. výročí povýšení Bakova na město, byla rovněž vernisáž výstavy cechovních praporů. Těch je zhruba deset a jsou aktuálně vystavené v Muzeu Bakovska. Zájemci si tak mohou prohlédnout mnohdy velmi zdobné, vyšívané prapory zdejších cechů, na které bývali řemeslníci právem hrdí. Výstava je otevřena o sobotách a nedělích od 10 do 12 a od 14 do 16 hodin, a to až do konce července.

Ilustrační foto
Boleslavské silnice stále devastují kamiony

Setkání povede k zamyšlení

Mnichovo Hradiště – Poslední předprázdninové setkání s inspirací jehož název je Vyslání do prázdnin s Jaromírem Gottliebemse se uskuteční dnes od 17 do 19 hodin na farské zahradě. Hostem bude právě Jaromír Gottlieb, truhlář, učitel, muzejník, sbormistr a kapelník, který se podělí o tři příběhy týkající se výchovy a vzdělání. Jeho slova by měla vést k zamyšlení a úvahám, které jsou důležité, ale v běžném všedním dnu na ně není čas.

Obyvatelku navštívil had

Mladá Boleslav – Nezvyklého hosta objevila včera krátce před pátou hodinou ranní obyvatelka jednoho z bytů na třídě Václava Klementa. Ta se obrátila na linku 156 s tím, že má v kuchyni hada. Na místo byl proto vyslán strážník, který Korálovku sedlatou, jež se schovávala za kuchyňskou linkou, po chvíli odchytil. Jak se had do bytu dostal, není zatím zcela jasné. Pokud se ale o něj jeho majitel nepřihlásí, najde nový domov v ZOO koutku v Domě dětí a mládeže v Jaselské ulici.

Přechod přes tangentu bude

Mladá Boleslav – Po vybudování Severovýchodní tangenty propojující třídu Václava Klementa a Jičínskou ulici si škodováci zvykli přecházet u nedávno vybudovaného parkovacího domu jak vozovku, tak kolejiště železniční trati. Teprve nyní však v těchto místech vzniká chodník, na který naváže přechod přes silnici. Ten propojí tangentu se Štefánikovou ulicí. Chodník až k silnici je dokončen, nyní už se tedy začne pracovat na samotném přechodu.

Alice Hojsáková vyhrála celorepublikovou výtvarnou soutěž.
KRÁTCE: Dívka z MŠ ve Vlkavě vyhrála celorepublikovou výtvarnou soutěž