Nešťastné lásce pomohou vodníci

Bělá pod Bezdězem – Sobotní pohádka, na kterou pozvou v 15 hodin Městská kulturní zařízení do svého komorního sálu, se bude vyznačovat tradiční staročeskou atmosférou. Příběh, který před zraky diváků rozehraje Loutkové divadlo Kozlík z Hradce Králové, se bude točit kolem nešťastné lásky venkovské dívky Madlenky, které se rozhodnou pomoci dva vodníci. Na pohádku plnou písniček si lze už nyní rezervovat vstupenky na webu MKZ.

Zámecké léto zve na známý muzikál

Kosmonosy – Zámecké kulturní léto pokračuje ve čtvrtek v 19.30 na nádvoří místního zámku divadelním představením Divadýlka na dlani Mladá Boleslav. Tentokrát se návštěvníci mohou těšit na známý muzikál Noc na Karlštejně aneb na hradě je ženská. V případě nepříznivého počasí se představení přesune do krytého prostoru vestibulu zámku. Další vystoupení na zámeckém nádvoří se pak bude konat v úterý 27. června od 18 hodin, kdy vstoupí seniorské divadlo HEČ Mladá Boleslav, a to s představením Tenkrát v Boží vodě. Toto představení spolupořádá Český svaz žen Kosmonosy při příležitosti padesátého výročí založení.

Pražská mobilní zvonohra zavítala o víkendu do Bakova nad Jizerou.
KRÁTCE: Zvonař rozezněl mobilní zvonohru

Kuchaři zvou na oběd k řece

Mnichovo Hradiště – Letní Restaurant Day, tedy festival, do kterého se mohou zapojit jak profesionální, tak zejména amatérští kuchaři a vyzkoušet si na jeden den řemeslo restauratéra, se tentokrát uskuteční na pláži u Jizery a bude mít podobu pikniku. Pro zkušené kuchařské harcovníky však toto dějiště znamená výzvu – budou se muset obejít bez elektřiny. Akce se koná v sobotu od 11 do 18 hodin.

Další pivovar otevře brány

Klášter Hradiště nad Jizerou – Slovenštní No Name, Škwor nebo Alkehol, to jsou jen největší taháky 24. ročníku Klášterského pivobraní, které se odehraje v sobotu 24. června v areálu pivovaru. Akce začíná ve 13 hodin a v hlavní roli bude tentokrát tankový nefiltrovaný ležák Klášter Premium.

Poslední rytíř přijde večer

Mladá Boleslav – Multikino CineStar v Bondy centru uvádí dnes, ve středu: v předpremiéře akční film Transformers: Poslední rytíř (20). Dále promítá animovanou dobrodružnou komedii Auta 3 (13, 13.50, 15.20, 16.10, 17.40); Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (13, 13.20, 16, 18.40); horor Mumie (15.40, 18.30, 21.20); akční komedii Pobřežní hlídka (18.10, 20.40); sci-fi Wonder Women (21 hodin).

Ilustrační foto.
Takovou investici školy dlouho nepamatují