Plavci, kteří by však v jeho velkém bazénu chtěli hledat osvěžení už tento víkend, si musí ještě nechat zajít chuť. Koupaliště v Dobrovici začne fungovat až v pondělí 19. června. V provozu bude také stánek s pivem, limonádami a zmrzlinou. Vstupné zůstává lidové – 30 korun na osobu.

Nejprve dělníci, nyní filmaři

Debř – Most v Debři se v sobotu 17. června opět uzavře. Půjde však jen o krátkodobou uzavírku, která provoz omezí pouze mezi sedmou a třináctou hodinou. V té době tu totiž svůj tábor rozbije televizní štáb, který bude na mostě natáčet scény do jednoho z českých seriálů.

Velká tragédie se v úterý večer stala v malém městečku na Mladoboleslavsku. Dlouhodobé spory vyústily v Bělé pod Bezdězem ve dvojnásobnou vraždu a jednoho těžce zraněného.
Tragédie v Bělé pod Bezdězem: dva mrtví a jeden těžce zraněný po střelbě

Žena zapomněla, kde bydlí

Mladá Boleslav – Šestaosmdesátiletá žena se v pondělí odpoledne rozhodla využít slunečného počasí a vyrazila na procházku. Jenže po chvíli zjistila, že netrefí zpátky domů. Naštěstí si stařenky všiml řidič městské hromadné dopravy, kterému žena řekla, že si nepamatuje, kde bydlí. Muž se proto obrátil s žádostí o pomoc na městkou policii. Žena u sebe měla doklady, ze kterých strážníci vyčetli její adresu a odvezli ji domů. Tam si ji převzal syn.

Škoda se opět raduje z titulu

Mladá Boleslav – Své loňské prvenství v žebříčku českých zaměstnavatelů boleslavská automobilka uhájila a ještě zlepšila svůj loňský výsledek. Stala se tak nejen vítězem v kategorii firem nad pět tisíc zaměstnanců, ale také nejlepším zaměstnavatelem v kraji. Výsledek vychází z celé řady faktorů – mzdy, podpory kariérního růstu, vzdělávání zaměstnanců, podpory měst a obcí v okolí sídla firmy nebo společenská angažovanost. Společnost se rovněž umístila na druhém místě v anketě The Most Desired Company, čímž potvrdila svou atraktivitu pro čerstvé absolventy škol.

Kontejnery se jen lesknou

Mladá Boleslav – Nepořádek na stání kontejnerů na tříděný odpad nedaleko MŠ Pohádka v Táborské ulici v pondělí dopálil jednoho z obyvatel této lokality natolik, že zvedl telefon a postěžoval si na lince společnosti Compag. Po okamžitém zásahu, který následoval, se muž obrátil na Boleslavský deník, aby jeho prostřednictvím firmě poděkoval. Technická četa vyčistila samotné kontejnery i jejich okolí, které pravidelně znečišťují bezdomovci. Případ ilustruje skutečnost, že informování Compagu je obvykle nejrychlejším způsobem, jak se zbavit nepořádku ve veřejném prostoru.

UŽ TVOŘÍ! Nádvoří Střední průmyslové školy Mladá Boleslav i její dílny se díky Metalovému sympoziu, které probíhá po celý tento týden, proměnily v improvizovaný ateliér.
OBRAZEM: Na Metalovém sympoziu vzniká kovový nosorožec