Anděl hlídá seniory
Mnichovo Hradiště Město navázalo spolupráci s novým poskytovatelem sociálních služeb „Anděl Strážný“. Projekt je zaměřen na seniory a zdravotně handicapované osoby. Jedná se o mobilní systém tísňové péče, jenž pomáhá řešit komplikované životní situace v klientově přirozeném prostředí doma i venku, bez nutnosti trvalého dohledu druhé osoby. Klient má díky komunikační jednotce, tedy malé krabičce s červeným SOS tlačítkem, možnost si kdykoliv pomoc přivolat sám. Služba funguje dvacet čtyři hodin, sedm dní v týdnu a může být hrazena z příspěvku na péči.

Dům dětí letos nabídne také několik novinek
Mladá Boleslav Dům dětí a mládeže Mladá Boleslav má za sebou velmi úspěšný rok, na který by jeho pracovníci rádi navázali. Už v červenci byla zveřejněna bohatá nabídka kroužků a zájmových útvarů na nový školní rok. Teprve v pondělí ale budou mít rodiče možnost své děti do kroužků přihlásit. Rezervační systém na webových stránkách domu dětí a mládeže bude spuštěn během dopoledních hodin.

Historik Karel Herčík odhalil pamětní desku na rodném domě Jana Nepomuka Krouského.
Kdo letos dostane Cenu města Mladá Boleslav?
K osvěžení využívají lidé v Mladé Boleslavi fontánu na náměstí.
OBRAZEM: K osvěžení využívají lidé i fontánu na náměstí

Školáci si mohou vybrat z více jak osmdesáti kroužků, mezi nimiž naleznou i úplné novinky. Letos poprvé se v Ekocentru budou scházet Lišky a Liščata. Tento kroužek je určen chlapcům a dívkám, kteří se zajímají o přírodu. V pavilonu se pak budou učit novým dovednostem Mladí zdravotníci a připraven je zde i kroužek programování počítačů, který malým zvědavcům poodhalí základní principy fungování této moderní techniky. Na své si poprvé přijdou také milovníci street parkouru.

Chybět ovšem nebudou ani v minulých letech oblíbené a hojně navštěvované chovatelské, nebo divadelní kroužky. 

Nejstarší přehlídka dechové hudby je zpátky
Dobrovice Vedle Vtelenské dechparády patří Fadrhonsova Dobrovice k těm nejnavštěvovanějším festivalům dechových hudeb, a v regionu má rozhodně nejdelší tradici. V sobotu 2. září se uskuteční její již 47. ročník. Na něm se na náměstí představí domácí Dechová hudba Dobrovanka a Big band ZUŠ Turnov a večer boleslavský Big band Relax Přemysla Vlasty. Vstupné je opět zdarma.

Příznivci dechovky si brzy přijdou na své také v Mnichově Hradišti, kam se 17. října vrátí Josef Zíma a Krajanka, a to rovněž zdarma. Na program v městském divadle začne Klub příští týden vydávat vstupenky.

Program

  • 14.00 - Dechová hudba Dobrovanka (zpěv: Jindra Benešová, Jan Zubák), Big band ZUŠ Turnov (zpěv: David Leahy, Tereza Kábelová) 
  • 20.00 - Nokturno Big band Relax Přemysla Vlasty (zpěv: sólisté big bandu)