Vypravěč bude i zpívat

Mladá Boleslav - Po zkušenostech se včerejším koncertem kapely Slza, který byl ve Vzdělávacím centru Na Karmeli už několik dní předem beznadějně vyprodán, nezbývá než zájemcům poradit, aby neotáleli ani s nákupem vstupenek na 11. dubna. To na Karmel dorazí herec a nezastavitelný vypravěč Miroslav Donutil. Od 19 hodin se bude vyprávět i zpívat.

Výstava patří dílům Kaňky

Bakov nad Jizerou - Kotěrovo centrum architektury přiveze do Bakova výstavu Slavné stavby Františka Maxmiliána Kaňky. Její vernisáž, která bude spojená s představením stejnojmenné publikace, proběhne ve výstavní síní Muzea Bakovska v pátek 24. března od 17 hodin. Výstava se koná při příležitosti 250. výročí úmrtí tohoto českého barokního architekta. Po úvodním slově bude následovat komentovaná prohlídka.

Čtěte také: Konec vyschlým studnám. Hradiště postaví vodovod

Čtyři smyčce podpoří klavír

Mnichovo Hradiště - O v pořadí 354. koncert mnichovohradišťského Kruhu přátel hudby se tento čtvrtek od 19 hodin postará Bennewitzovo kvarteto. Čtyři smyčce podpoří jako host renomovaný klavírista Miroslav Sekera. Návštěvníci v mnichovohradišťském divadle uslyší například Smyčcový kvartet g moll Clauda Debussyho či Smyčcový kvartet č. 3 Bohuslava Martinů.

Zahrají divadlo

Sezemice - Inscenace Modré z nebe, kterou nastudoval divadelní soubor Tyl z Bakova nad Jizerou, pobaví už tento pátek v 19.30 hodin návštěvníky sezemického kulturního domu.

Vodojem čeká rekonstrukce

Dolní Bousov - Více než milion korun poteče do Horního Bousova, místní částí Dolního Bousova. Radnice totiž na letošní rok naplánovala rekonstrukci tamní budovy vodojemu. Jak uvedl starosta Miroslav Boček, na tento projekt dostalo město už v loňském roce krajskou dotaci 1,7 milionu korun. To je polovina odhadovaných nákladů. Hned na začátku tohoto roku bylo vyhlášené výběrové řízení na zhotovitele. Pokud v harmonogramu stavby nevzniknou žádné komplikace, celá stavba by mohla začít už za pár týdnů. Hotovo by mohlo být na podzim.

Čtěte také: Zatnou do Štěpánky bagry opět své drápy?

Bazén má za sebou rekord

Mladá Boleslav - Nehezké počasí, které se předvedlo o víkendu, nahnalo sportovce pod střechu městského bazénu v lesoparku Štěpánka. Jak sdělila mluvčí magistrátu Hana Kopalová, letos bazén pokořil další rekord. Jen v sobotu si sem přišlo zaplavat 1609 lidí. Městský bazén, který v Mladé Boleslavi funguje už téměř dva roky, se těší stále větší oblibě. Zábavu tu najdou nejen plavci, ale k dispozici je také rekreační bazén s řadou atrakcí. Nechybí například divoká řeka, klouzačka či tobogán. Součástí areálu, který má celkovou kapacitu 260 lidí, je také wellness a restaurace.

Nadšencům stačí rukavice

Mladá Boleslav - Už po jedenácté se setkají dobrovolníci v rámci kampaně Ukliďme Česko na Radouči a pustí se do jeho očisty. Sraz proběhne 8. dubna u informační tabule za zahrádkářskou kolonií u cesty na Podlázky v 9 hodin a všichni, kteří se odhodlají přiložit ruku k dílu, budou potřebovat pouze rukavice. Pytle, kontejner i občerstvení bude zajištěno. Milada Vrbová, předsedkyně boleslavských ochránců přírody, rovněž láká na přednášku o přírodě Radouče, která proběhne po skončení úklidu. Malí účastníci dostanou dárky, dospělí publikaci Přírodní zajímavosti Mladoboleslavska.

Vojáci pojedou po dálnicích

Mladoboleslavsko - V minulém roce vzbuzovaly přesuny amerických armádních konvojů na českém území značný rozruch. Zda tomu tak bude i letos, ukáže nadcházející víkend. Právě v sobotu a v neděli budou mít totiž řidiči mířící do Prahy či z Prahy možnost narazit na další spojenecký konvoj čítající 125 vozidel a 550 vojáků většinou americké, ale také britské národnosti. Ti zamíří po trase Rozvadov Stará Boleslav Náchod do Polska v rámci takzvané posílené předsunuté přítomnosti NATO. Žádná setkání s občany se v rámci tohoto přesunu neplánují, vojáci budou využívat zejména dálnice.

Hřiště čeká ještě lajnování

Mladá Boleslav - Už za několik týdnů budou moci nejen školáci z 5. základní školy, ale i veřejnost vyzkoušet nové sportoviště. Po zimě totiž pokračují práce na jeho modernizaci areálu a stavbě haly, která právě s jejich školou sousedí. V minulých dnech se sportoviště dočkalo finálních povrchů, teď přijde na řadu instalace zbývajících herních a sportovních prvků a na konci března lajnování hřišť. Nezbytnou součástí stavby jsou také terénní úpravy a oplocení. Vše by ale firma měla stihnout do poloviny dubna. Vstup bude zakázaný pouze na fotbalové hřiště, kde je zasetá tráva.

Opilci se řízení auta nebáli

Mladá Boleslav - Trojice řidičů, kteří za volant neusedli úplně střízliví, uvízli v policejní síti. Prvního z nich hlídka kontrolovala kolem třetí hodiny ráno. V tom okamžiku jel devětadvacetiletý šofér ve svém Citorenu přes Staroměstské náměstí. V krvi měl dvě promile stejně jako pětatřicetiletý řidič, kterého policisté zastavili na třídě Václava Klementa. O půl promile méně, tedy 1,33 promile, naměřili šoférovi (52), který pod vlivem alkoholu boural na podzemním parkovišti obchodního centra na třídě Václava Klementa. Při couvání narazil do projíždějícího auta. Hrozí mu až tři roky vězení.

Čtěte také: Boleslavské hřbitovy mají míst dost, zájem je o urny