Setkají se loutkové soubory

Benátky nad Jizerou – V pátek 10. března začíná tradiční, letos už 35. ročník, Setkání loutkových divadel v Benátkách nad Jizerou. Organizuje ho jako vždy tamní loutkové divadlo Rolnička, které pro dětské diváky připravilo čtyři představení. První začíná už v pátek v 10 hodin, další dvě mohou zhlédnout v sobotu a poslední dvě v neděli. Benátky navštíví nejen boleslavský soubor, ale i soubor z Liberce či Turnova.

Čtěte také: Extra peníze? Divadlo by koupilo nové auto. Ve hře je i hvězdná režie

Dekorace vytvoří z buxusu

Mladá Boleslav – Pokud se chcete připravit na jaro a ozdobit si byt vlastními dekoracemi, přijďte ve čtvrtek 9. března v 18 hodin do městské knihovny na floristickou dílnu. Pod vedením Anety Novotné budou účastníci tvořit z buxusu a vodou nasáté podložky. S sebou si nezapomeňte vzít běžné pracovní nářadí, například tavnou pistoli, nůžky na papír, kleště na drát a vhodné oblečení.

Otevřou tři výstavy zároveň

Mladá Boleslav – Na tři expozice velkoplošných fotografií v zahradě se mohou už v pátek v 16.30 hodin těšit návštěvníci Kliniky Dr. Pírka. Zájemci uvidí nejen snímky z počátku české kinematografie, ale také připomínku stavby prvního železničního mostu v Praze i Radouč známou neznámou. Do neděle 12. března nebude chybět ani zářivá soška Oscara Jiřího Menzela.

Dvořák pobaví v Humoriádě

Mladoboleslavsko – Hostem pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region Střední Čechy bude dnes po 16. hodině herec Josef Dvořák. Spolu s moderátorem pořadu Patrikem Rozehnalem vám Josef Dvořák nabídne vždy dvě scénky. Ta, která od posluchačů získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se můžete i na zajímavé historky s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu naladíte na frekvenci 100,3 FM.

Čtěte také: Boleslavsko hledá talent: do soutěže se přihlásila stovka nadaných dětí