Agresor obtěžoval úřednice

Mladá Boleslav – Nepříjemný zážitek si odnesly zaměstnankyně podatelny v magistrátu. Krátce před druhou hodinou k přepážce, kde se vydávají občanské průkazy, přišel opilý muž. Choval se vulgárně a agresivně, proto ženy zavolaly strážníky. „Muž také slovně napadal druhého muže. Ten si to ale nenechal líbit a dal mu facku," sdělil ředitel strážníků Tomáš Kypta. Agresor si zavolal záchrannou službu a Policii ČR, poté vyšel z budovy, lehl si na zem a začal sténat a křičet na celé kolo. Sanita ho proto naložila a odvezla. Druhý muž incident nechtěl řešit.

Čtěte také: OBRAZEM: Čížovka je konečně otevřena

Pokřtí třetí díl trilogie

Bakov nad Jizerou – Ve čtvrtek 2. března v 16 hodin se v Domě s pečovatelskou službou v Bakově nad Jizerou koná beseda s Vladimírem Bednářem. Návštěvníkům bude povídat o jeho trilogii Paměti. Součástí tohoto programu bude také křest třetího dílu trilogie. A nebude chybět ani hudební vystoupení. O to se postará Anežka Najmanová, která zahraje na klavír, přednesem ji doprovodí David Vejražka.

V Templu ukáže obrazy

Mladá Boleslav – Marie Bartáková, která se od mládí věnuje kresbě a malbě, bude od úterý 7. března vystavovat v Městském paláci Templ. Expozici nazvala příznačně – Energie v obrazech. Pokud se s autorkou chcete setkat osobně, přijďte o den dříve, tedy v pondělí 6. března v 17 hodin. Malířka vystudovala uměleckou školu se zaměřením na malbu. Vystavovala například v Galerii Supice v Táboře, ale i v České Lípě.

Čtěte také: Božena Šnáblová oslavila 101. narozeniny

Pořádají Spolkový ples

Markvartice – Na Spolkový ples se mohou těšit jeho příznivci už příští víkend, tedy v sobotu 11. března. Akce, na níž se sejdou nejen místní, ale přijedou i lidé z okolí, vypukne úderem 20. hodiny a to v Hostinci u Markvarta. Součástí bude samozřejmě živá hudba, o kterou se postará kapela z Brodců, a také bohatá tombola. Vstup na akci bude použitý jako příspěvek do otevřené veřejné sbírky.

Obnoví svoz bioodpadu

Kosmonosy – Do Kosmonos znovu přijede nákladní vozidlo, které odveze bioodpad z domácností. Pokud tento druh odpadu třídíte, pak si zapište do kalendáře, že se začíná už v úterý 7. března. Svoz bioodpadu bude probíhat do konce listopadu, a to vždy jednou týdně právě ve zmíněné úterý. Do bioodpadu patří například zbytky jídel, ale také použitý jedlý olej, kosti, maso, kůže a další biologicky rozložitelné odpady.

Čtěte také: Dostane most v Dražicích přednost v opravě?