Humoriáda hostí Devátou

Mladoboleslavsko - Hostem oblíbeného pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region Střední Čechy bude dnes po 16. hodině herečka a spisovatelka Ivanka Devátá. Celou hodinu můžete rozhodovat o tom, kdo vás bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Pavlem Kučerou vám Ivanka Devátá nabídne vždy dvě scénky. Ta, která od posluchačů získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se můžete i na zajímavé historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu naladíte na frekvenci 100,3 FM.

Čtěte také: Velké šachy na hradě nekončí u ředitele muzea

Ples podpoří dětské centrum

Vinařice - Zámkem ve Vinařicích se v pátek 31. března bude linout plesová hudba. A nebude to jen tak ledajaký bál. Je spojen s charitou, což znamená, že veškerý výtěžek poputuje na konto Dětského centra Klaudiánovy nemocnice. Ples začíná ve 20 hodin a večerem provedou vítězové taneční soutěže StarDance z roku 2015 Marie Doležalová a Marek Zelinka. Navíc se ples bude odehrávat v tématu slavných dvojic, a tak návštěvníci mohou přijít v zajímavém kostýmu. Hudbu si vzal na starosti Pavel Šaněk.

Školáci připravují jarmark

Mladá Boleslav - Už zítra odpoledne se v základní škole Dr. E. Beneše otevře Velikonoční jarmark. Od 13 do 16.30 hodin návštěvníci tam zhlédnou nejen nejlepší výrobky žáků, ale poslechnou si i jejich zpěv, případně se mohou přidat. Nebude chybět ani vystoupení dramatického kroužku, které se uskuteční od 14.30 a od 15.30 hodin. Deváťáci pro zájemce připravují také příjemné posezení v kavárně. K mání tam bude mimo jiné i nové číslo školního časopisu a brožura, která byla vydána k 80. výročí otevření školy.

Přednáška patří vládě žen

Mladá Boleslav - Cestovatelka Kateřina Karásková přiblíží ve své přednášce, kterou připravuje na čtvrtek 30. března pro Vzdělávací centrum Na Karmeli, čtyři společenství, v nichž hrají prim ženy. Půjde o zapotécké indiány v jižním Mexiku, národ Minangkabau na Sumatře, etniku Mosuy v čínských Himálajích a kmene Khásí na severovýchodě Indie, jehož muži zoufale bojují za rovnoprávnost. Přijďte se dozvědět o tom, jak toto netradiční uspořádání společnosti funguje v praxi. Program začíná v 18 hodin.

Čtěte také: Stávka? Řidiči zatím mlčí

Lidé chtějí parkovací zálivy

Luštěnice - Nová podoba Školní ulice v Luštěnicích za sedm a půl milionu korun má zvýšit bezpečnost chodců a zklidnit dopravu. Obec počítá s tím, že práce rozdělí na čtyři úseky od Tyršovy až po Brodeckou. Kromě nového povrchu silnice tam vzniknou i chodníky a několik parkovacích zálivů. Ty jsou však příčinou sváru mezi obyvateli ulice, protože v úzké ulici je jejich výstavba možná pouze před některými domy, nikoli po obou stranách. Definitivní podobu rekonstrukce schválí zastupitelé na příštím zasedání.

Bechov čekají opravy silnic

Dolní Bousov - Peníze z letošního rozpočtu Dolního Bousova míří stejně jako v minulých letech i do místních částí. V Bechově radnice plánuje nejen zpracování projektové dokumentace na modernizaci místních komunikací na návsi, ale také rozšíření hasičské zbrojnice. Kromě toho chce vybudovat i nový chodník v Horním Bousově, který má sloužit především jako bezpečný přístup na dětské hřiště.

Brána bude v noci zavřená

Mladá Boleslav - Vjezd do areálu Klaudiánovy nemocnice z Laurinovy ulice bude nově v nočních hodinách uzavřen. Informovala o tom mluvčí zdravotnického zařízení Hana Kopalová. Vysvětlila, že jde především o to, aby byla v areálu nemocnice zajištěna bezpečnost. Pacienti, kteří do nemocnice zamíří večer, musí počítat se zavřeným vjezdem z Laurinovy ulice v době od 22.30 hodin do 4.30 hodin. „Sanitní vozy se do areálu dostanou vjezdem u hlavního vchodu do nemocnice na třídě Václava Klementa, což je vpravo za budovou nové lékárny," popsala mluvčí Hana Kopalová.

Čtěte také: Klíšťata se probudila. Je nejvyšší čas na očkování