„Důvodem odstávky jsou plánovaná opatření, zasahující přímo do systému v teplárně v areálu Ško-Energo," informoval v dopise domácnostem předseda představenstva společnosti Centrotherm Mladá Boleslav Miroslav Olšák. Dodávka teplé vody by měla být opět obnovena 11. července do desáté hodiny večerní.

Oprava Dukelské ulice pokračuje

Mladá Boleslav – Dnes vstupuje do další etapy oprava Dukelské ulice. Po dobu celozávodní dovolené automobilky Škoda bude křižovatka Dukelské a Štefánikovy opět úplně uzavřena, a navíc z této strany nebude umožněn ani příjezd a výjezd z parkovacího domu, ten bude přístupný jen ze Severovýchodní tangenty. Nejprve zde nastoupili plynaři, následně se po nich do práce pustila firma Vodovody a kanalizace, která v těchto dnech dokončuje práce na prvním úseku. Uzavírka ulice potrvá až do 23. července.

Historické centrum se stalo závodní dráhou.
Těžká havárie posádky ukončila předčasně rychlostní zkoušku

Pracoval, ale také kradl

Mladá Boleslav – Řemeslník k pohledání. Tak by se stručně dal popsat osmapadesátiletý muž z Mladé Boleslavi, který využil pracovní příležitosti k tomu, aby si zadarmo opatřil věci, které potřeboval. Údajně nepoctivý dělník prováděl na konci května práce v rámci rekonstrukce domu v Laurinově ulici, odkud měl odcizit plynový kotel a dále si přisvojit svěřenou vrtačku. Majiteli tak způsobil škodu za téměř dvacet šest tisíc korun. „Muži bylo sděleno podezření z trestných činů krádež a zpronevěra. Věc je šetřena ve zkráceném řízení a v případě prokázání viny hrozí povedenému řemeslníkovi až dva roky vězení," sdělila k případu mluvčí středočeských policistů Lucie Nováková.

Do altánu vrátí občerstvení

Mladá Boleslav – Altán v parku na Výstavišti, který je už více jak jeden rok uzavřený, bude opět sloužit lidem. Rada města totiž schválila jeho pronájem soukromému majiteli, a to od 1. července. Ten zde bude provozovat kavárnu a snack bar s možností venkovního posezení. Součástí bude i veřejné WC. Provoz altánu bude celoroční a do lokality se tak vrátí možnost občerstvení, která zde lidem velmi chyběla. Smlouva s novým provozovatelem byla uzavřena na dobu neurčitou s tří měsíční výpovědní lhůtou, kterou je možné podat bez udání důvodu. Jednou z podmínek je například i to, že altán nesmí být uzavřen déle než čtrnáct dní.

Sportovně rekreační areál na Urbanovce v Benátkách nad Jizerou byl slavnostně uveden do provozu.
OBRAZEM: Zpustlé místo se proměnilo na oázu klidu