Pečují o zeleň ve městě

Mladá Boleslav – Plné ruce mají v tuto chvíli zaměstnanci společnosti Compag, která ve městě pečuje o zeleň. V současnosti pracují na kácení stromů s obvodem nad 80 cm v ulicích města i v lesoparku Štěpánka. Kromě toho mapují i suché stromy, které by mohly ohrozit bezpečnost chodců. Začali i s neodkladnou údržbou keřů a živých plotů. Teplé počasí jim mimo jiné dovolilo zahájit úklid záhonů a okolí stromů a keřů. Brzy počítají i s novou výsadbou. Ta odstartuje počátkem dubna.

Schovávali se na benzínce

Mladá Boleslav – Dva podezřelí muži se v noci na pondělí schovávali na benzinové stanici v ulici Jičínská. Jenže obsluha o nezvané hosty nestála. Navíc se hádali. Personál se proto dvojici snažil delší dobu vyhodit avšak bez výsledku. Přijet proto museli strážníci. „Jeden z mužů se k hlídce přihlásil a uvedl, že je na benzínce osoba, kterou hledá policie," sdělil ředitel městské policie Tomáš Kypta. Strážníci podezřelému muži zkontrolovali doklady. Celý případ si k dořešení převzala přivolaná Policie ČR.

Procestujte ruský Sever

Mnichovo Hradiště – Libor Drahoňovský je cestovatel každým coulem. Poznávání exotických krajin propadl již v útlém mládí a jako hlavní způsob přemisťování zvolil autostop. O své zážitky z ruského Severu se podělí už 6. března v 18 hodin v mnichovohradišťském kině. V oblasti strávil dva roky a podle něj se mu nesmazatelně zapsaly do života. Ruský Sever se může pochlubit jedinečnou přírodou, působivými kláštery, starobylými městy či dřevěnými stavbami.

Město koupí laserový radar

Benátky nad Jizerou – Řidiči, kteří v Benátkách nedodržují povolenou rychlost, se mají na co těšit. Město totiž koupí laserový radar, který bezplatně zapůjčí policistům. Záměr už prošel jednáním radních, kteří souhlasí s cenovou nabídkou za 364 tisíc. Následně starostu Jaroslava Krále pověřili podepsáním kupní smlouvy. V Benátkách je několik rizikových úseků, kde šoféři šlápnou na plyn. Jde například o ulici Pražskou, která vede do místní části Kbel.