Letos tomu nebylo jinak a Kosmonosy prvenství obhájily.

Vybraní redaktoři, kteří se zúčastnili vyhlašování krajského kola soutěže na půdě Vyšší odborné školy publicistiky v Praze, se mohli opět zapojit do několika workshopů, jejichž cílem je pod vedením profesionálních žurnalistů a odborníků na média či grafiku rozšířit si obzory a nechat se inspirovat.

Komunitní zahrada v Holešovicích Prazelenina.
Jaro přichází a otevírá brány komunitních zahrad

„S šéfredaktorem Martinem Veselým jsme se zapsali do kurzu vytváření titulní strany časopisu, kde jsme si vyzkoušeli práci grafiků, kteří za pomoci softwaru vytváří titulku a snaží se co nejvíce zaujmout čtenáře. Také jsme mohli prezentovat náš časopis před ostatními školními redakcemi a před místním panem profesorem, který náš časopis pochválil a dal nám užitečnou radu, v čem se můžeme ještě zlepšit," popisuje průběh kurzu Michal Petráš ze 7. A.


Školáci však tou dobou byli jako na trní – vyhlašování bylo na programu až na samém závěru dne. Střední Čechy, jako nejlidnatější region, přišly navíc na řadu až jako poslední. „Když vyhlásili třetí a druhé místo a my se ani na jednom z nich neumístili, začali jsme být trochu nervózní. Naštěstí nervozita nás velmi brzy opustila, protože jsme vyhráli!" dodává Petráš.

Jen několik dní před světovou premiérou svého nového SUV Škoda Karoq, jenž má být následníkem Yetiho, zveřejňuje automobilka první detaily nového modelu.
FOTO: Škoda před premiérou Karoqa odhaluje první detaily

Kosmonosy získaly prvenství jak v kategorii I. a II. stupeň ZŠ, ale také za nejlepší obsah, nejlepší titulní stranu a zvláštní cenu poroty v kategorii webových magazínů. Postupují tak do národního kola v Brně.