„Jsem spíše introvert. Ve škole jsem občas slyšela poznámky, že jsem příliš hubená, a to i na vysoké. Nebylo to příjemné. Moje o osm let mladší sestra právě z toho udělala přednost a už deset let úspěšně pracuje v modelingu," prozradila na sebe Kateřina Bartošová.

Vyjma roční pracovní přestávky strávila 8 let na mateřské dovolené, kdy vedla účetnictví v malé firmě svého přítele, ale hlavně se naplno věnovala dětem. „Nyní jsem na rozcestí, kdy se hledám a po čase stráveném převážně s dětmi bych se ráda víc věnovala sobě. Při práci z domova člověk ztrácí sociální kontakty, což je jedna z nevýhod této formy práce," uvedla ve své přihlášce.

„Trochu i bojuji se sebevědomím. Není tedy pro mne lehké po mateřské dovolené naběhnout znovu do pracovního procesu, vše skloubit i s rodinou a s případným podnikáním z domova. Jsem právě v tomto hledacím procesu a věřím, že vaše proměna mé osobnosti by byla skvělým startem mé nové etapy života," uvedla Kateřina Bartošová ve své přihlášce.

„Je pravda, že se rozhoduji, co ve svém životě dál, zda se vrátit ke své bývalé práci v účetnictví, nebo založit vlastní firmu. Chtěla bych něco kreativního, smysluplného, tak aby mne má práce naplňovala. Ráda pomáhám lidem, ale neumím říkat ne a tak nikomu nic neodmítnu a to je někdy těžké," řekla o sobě Kateřina Bartošová.

Tvůrci proměnyProdukce: Studio Jana Burdová
Photo: Jan Tůma
Střih a barva vlasů: Jana Burdová
Kosmetička: Marcela Stehlíková / Studio Jana Burdová
Make-up: Monika Kačerovská/ Facedesigner Armani
Styling: Linda Radostová / Van Graaf

Skrytý sexappeal

„Káťa mne zaujala hned na první pohled. Z přihlašovací fotografie se na mne dívala úžasná tvář, která se ztrácela v nevýrazné barvě vlasů. Pleť neměla živost, i když byla půvabná. Celkový dojem byl spíše smutný. Přesto jsem vnímala její skrytý sexappeal a smysl pro krásu. Jasně se mi před očima stvořil styl, který by Káťu vystihl na maximum," uvedla na úvod proměny Jana Burdová.

„Má krásné rty a ještě hezčí oči, které Monika Kačerovská nalíčila kouřovým líčením, které je bestsellerem a Kátě vyloženě sedlo. Rty může mít ve všech barvách, ale nahé, jakoby nenalíčené byli nejhezčí," řekla Jana Burdová s tím, že speciální masáž obličeje od kosmetičky Marcely Stehlíkové pleť Kateřiny Bartošové na make-up dokonale připravila.

„Kátě jsem navrhla střih vlasů z poslední kolekce účesů Vidal Sassoon, polodlouhá délka dává hodně ženskosti. Výrazná ofina je střižena do dvou vrstev, spodní je kratší, střižená výrazně tupě, dodá ofině jasný tvar a délku. Druhá, horní je střižena o maličko delší. Tento způsob dodává tváři něžnost a přitahuje pozornost k očím. Takto střižená ofina dlouho vydrží," zmínila Jana Burdová.

HlasováníV průběhu Proměn můžete hlasovat o nejvíce povedenou proměnu na e-mailové adrese: promeny5@denik.cz, do předmětu mailu vložíte slovo „HLASOVÁNÍ".

Na konci roku pak vylosujeme jednoho z vás, který získá hlavní cenu oběd s českou herečkou Terezou Kostkovou. Dárky od kadeřnického Studia Jana Burdová a partnerů Bio-Ionic, kosmetiky Redken a líčení Armani.

Vítěze hlasování o nejvíce povedenou proměnu poté uvidíte na stránkách Deníku na začátku února roku 2016.

Inspirace z Paříže

„Barvu jsem ladila dlouho, potřebovala jsem tmavší, kvůli výraznosti a světlou pro rozjasnění. Růžově-kouřové stínování je inspirací z podzimní Paříže. Každá blondýnka tam nosí jiný odstín, podle barvy své pleti a očí. Je to mnohem zajímavější. V Čechách tento trend teprve začíná a já ho doporučuji všem klientkám, které rádi nosí blond barvy," dodala Jana Burdová.

Kateřina Dobešová se týmu, který se na proměně podílel, líbila v modrobílém overalu, který zdůrazňoval její sexy křivky. Jako druhý styl stylistka Linda Radostová vybrala kožené úzké kalhoty s překrásným krajkovým topem a doplnila ho vypasovaným černým blejzrem. V džínách a košili se žena proměnila ve studentku jdoucí na přednášku.

„Den focení si Káťa užila naplno. S fotografem Honzou Tůmou si sedli a výsledek vidíte sami na fotografiích. Navrhovat styl pro tak hezkou ženu, jako je Káťa, je inspirativní, doslova nám rozkvétala pod rukama," dodala k proměně Jana Burdová.

SoutěžV průběhu Proměn můžete odpovědět na šest soutěžních otázek. Na vylosované čtenáře čeká balíček vlasové kosmetiky Redken.

Otázka č. 3: Kolik žen v pátém ročníku dozná změny?

Do 23. prosince pište odpověď na otázku pod heslem SOUTĚŽ na e-mailovou adresu: promeny5@denik.cz.

Vítězka 2. kola soutěže: Vladislava Humlová z Ústí nad Labem.

Proměny s Deníkem.

Čtěte také: Martina Folkertová: Nezbývá mi až tolik času na péči o sebe samu