Školáci si v pátek rozdají vysvědčení a začnou letní prázdniny. Ty přinesou hned několik změn, co se týče autobusové dopravy na Mladoboleslavsku.

Předně od 30. června do 29. srpna nepojedou autobusové spoje sloužící především k dopravě školáků. Ty jsou označené značkou 44. Naopak spoje označené 51, 53 a 54 pojedou i o prázdninách.

Studenti a žáci by měli mít na paměti, že po dobu letních prázdnin jim dopravci neposkytují podle výměru ministerstva financí slevy na jízdné. Ty začnou platit znovu až v září.

K těmto omezením se přidá v srpnu rovněž celozávodní dovolená v automobilce Škoda Auto. Proběhne mezi 4. a 15. srpnem a po dobu jejího trvání nepojedou zaměstnanecké spoje označené číslem 33.

S platností od 1. července však začnou fungovat také dva nové odpolední spoje mezi Mladou Boleslaví, Čistou a Bělou pod Bezdězem. Autobusy budou ve směru na Bělou odjíždět v 15.45 hodin, v opačném směru ve 14.45 hodin.

Společnost Transcentrum bus rovněž upozorňuje, že v době červencových svátků se cestující mohou řídit jízdními řády platnými v a v neděli a ve svátek. Všechny tyto spoje pojedou, i když sváteční bude celý víkend 5. a 6. července.