„Někteří návštěvníci klubu Fénix se chovají jako dobytek. Děje se tak celoročně. A to doslova pod nosem Policie ČR. Ti na služebně raději zhasnou a předstírají, že není nikdo „doma"," vzkazuje vedení města rozčílený obyvatel jednoho ze sousedních panelových domů, který na internetových stránkách města vystupuje jako Pan Dlouhotvrdý a kterému je odporné procházet s dětmi ráno o víkendu spouští, která v okolí Tria bývá.

„Proč není sjednán pořádek a strážníci, kteří vykonávají službu, nezasáhnou? Pokud si můžou někteří toto dovolit přímo před zraky policie, tak co si asi dovolí o kousek dál?" ptá se vedení města rovněž Jana Vítková.

Čtěte také: Muž se vydal do banky s nožem a sekyrou

Policisté však oponují tím, že dělají vše, co jim jejich kompetence umožňují: „Prostor před vstupem na obvodní oddělení policie monitoruje kamerový systém, díky němuž zasáhneme v případě, že závadové jednání zaregistrujeme. Výtržníky následně oznamujeme příslušným správním orgánům k projednání," konstatuje mluvčí mladoboleslavské státní policie Lucie Nováková a dodává, že vůči provozovně schválené stavebním úřadem nemají policisté žádné použitelné páky.

Podle Tomáše Kypty, velitele městské policie, i Dušana Žďárského, vedoucího územního odboru Policie ČR, však situace není vyhrocenější, než je tomu u jiných zařízení tohoto typu.

Srovnávání s neblaze proslulým barem La Vanille v Blahoslavově ulici, na který si obyvatelé okolních ulic opakovaně stěžovali kvůli rušení nočního klidu a nepořádku, Kypta odmítá. „V případě klubu La Vanilla šlo o daleko horší situaci," říká.

Pokud nepříjemnosti v ulici Jana Palacha přetrvají, je dost možné, že také v této části města začne vznikat petice, jako tomu bylo právě v případě „Vanilky". Jen pro zajímavost, policie v okolí klubu v letošním roce zatím eviduje jeden případ fyzického napadení. Co se týče znečišťování okolí močí a zvratky, to už je ovšem věc jiná.

Čtěte také: Po zimě jsou v ulicích měst metráky psích exkrementů