Budování tady nemělo konce a po městě se začalo proslýchat, že si zde primátor Nwelati (ODS) buduje novou pracovnu, která si co do vybavení nezadá s luxusním bytem.

Veřejně na to jako první upozornil opoziční zastupitel Karel Skála (KSČM), zajímat se začala i zdejší frakce Svobodných. Na základě informací, které vyšly v jejich občasníku, otevřela opozice tuto otázku na posledním jednání zastupitelstva.

„Pokud měla být vaše kancelář na ploše 158 metrů čtverečních a vzniklo zde údajně i luxusní koupací zázemí, zajímalo by mě, proč to celé stálo jako hrubá stavba rodinného domku," podivoval se Karel Horčička (ČSSD).

Podle Svobodných firma Compag vyfakturovala městu zhruba 2500 hodin práce a za bourací a zednické práce tak inkasovala 700 000 korun. Za malíře zaplatilo město skoro 130 tisíc korun, dvoje protipožární dveře přišly na dalších více než sto tisíc, a výčet tím podle nich ani zdaleka nekončí.

Otázkou zůstává i to, proč se už na začátku nerekonstruovala současná primátorova kancelář, která je objektivně už v nevyhovujícím stavu, ale jejíž oprava by vyšla podstatně levněji.

„Jelikož první náměstek Bouška potřeboval kancelář, naše prvotní idea byla taková, že on se přestěhuje do mojí současné kanceláře a já se přesunu dolů. Následně jsem si uvědomil, že máme matriku nahoře, a tím pádem lidé, kteří si chtějí vyřídit doklady, jejichž agenda je v přízemí, musí běhat z přízemí nahoru a zase zpátky, což je velmi nepohodlné. Proto jsme do upravených prostor přestěhovali matriku," vysvětluje radniční škatulata primátor Raduan Nwelati.

Realita je tedy v tuhle chvíli taková, že primátor se zatím nikam nestěhoval, a do nákladně zrekonstruovaných prostor byla přesunuta matrika.

Náměstek Bouška, který mimochodem zatím nepotvrdil, zda požadoval novou kancelář, tak bude nově sedět vedle primátora, a ve společných prostorách, kde se pro změnu čile buduje, pak vznikne i zázemí pro sekretariát a tajemnici města. „Do budoucna pak máme v plánu nastěhovat sem i zbývající dva náměstky tak, abychom seděli všichni na jednom patře," nastínil Raduan Nwelati, že konec stavebních úprav je na radnici v nedohlednu.