Napětí by se dalo krájet na startu okresního kola už tradiční soutěže mladých cyklistů.

Na dětském dopravním hřišti v Mladé Boleslavi u osmé základní školy se v pátek do „bojů" o prvenství a postup do krajského kola utkalo sedmnáct družstev ze základních škol Mladoboleslavska.

Čtyřčlenné týmy musely uspět hned ve čtyřech disciplínách, při kterých jeho členové prokazovali nejenom teoretické znalosti pravidel silničního provozu a poskytování první pomoci, ale také jejich praktickou aplikaci.

Kromě jízdy zručnosti totiž družstva musela projet po dopravním hřišti, které vloni nechalo město zmodernizovat, bez dopravního přestupku.
V okresním kole absolvují družstva čtyři soutěžní disciplíny v předem stanoveném pořadí. Výsledek družstva je následně dán součtem trestných bodů jednotlivých členů.

Soutěží se ve dvou věkových kategoriích a vítězství z loňského roku obhajovaly školy z Luštěnic a Brodců.

Testy z pravidel silničního provozu daly některým soutěžícím řádně zabrat. Bohužel mezi sedmdesátkou startujících se nenašel ani jeden, který by otázky zvládl bez jediné chyby.

Značně náročná byla i jízda zručnosti a ani v této dovednostní disciplíně se málokomu dařilo překonat překážky bez trestného bodu.

V kategorii mladších žáků do dvanácti let zvítězilo družstvo ze Základní školy v Kněžmostě ve složení Jaroslav Krček, Žaneta Cenefelsová, Eliška Kovaříková a Patrik Dul.

Vítězství mezi žáky nad třináct let obhájila Základní škola Brodce, kterou reprezentovala čtveřice Tomáš Sekera, Tomáš Torda, Michaela Hrášková a Aneta Kotková.

Vítězné týmy budou Mladoboleslavsko reprezentovat na krajském finále, které se uskuteční v první červnové pondělí také na boleslavském dětském dopravním hřišti.

Na organizaci se kromě BESIPu podílela městská a státní policie a také Český červený kříž. Soutěž podpořilo město Mladá Boleslav a také Středočeský kraj.
Výsledky:
ml žáci: 1. ZŠ Kněžmost, 2. ZŠ Brodce,  3. ZŠ Bělá p/B.
st.žáci: 1. ZŠ Brodce, 2. ZŠ Mn.Hradiště,  3. ZŠ Kněžmost