„Všichni jme nadšení rodiče, kteří se zajímaní o nejnovější nebo zajímavé metody učení, a chceme je přiblížit i ostatním," vysvětluje jeden z nich, Roman Meliška.

Festival se koná v sobotu 22. října v době od 10 do 17 hodin, a nabídne celou řadu zajímavých přednášek, workshopů nebo výstavy pomůcek a her.

„Akce je určena rodičům, dětem i učitelům. Nabídne chytré hry do školy i domů, představí se tu matematika metodou profesora Hejného, montessori, robotika, hrajme si anglicky, pomůcky pro pedagogy ve speciálních školách i pracovní listy pro nadané děti a taky spousta pěkných knih," vypočítává lákadla Roman Meliška.

Tělocvična se promění v živou halu, kam více než 30 vystavovatelů z celé republiky přiveze to nejlepší z moderních trendů vzdělávání.

Ve třídách se zase uskuteční interaktivní dílny, kde si mohou návštěvníci netradiční metody vyzkoušet na vlastní kůži. „Připraveny budou také tvořivé dílny a motivační hry, kde se o děti postaráme a rodiče si mohou s klidným srdcem vyrazit na další prohlídku nebo povídání," láká Roman Meliška na program pro celé rodiny.

Pro zájemce o cizí jazyky budou k dispozici půlhodinové ukázky výuky angličtiny, a to od různých agentur (Helen Doron, Philadelphia Academy, Hampson, Wattsenglish …), aby si každý mohl vybrat metodu,m která jemu a jeho dítěti vyhovuje.

Představí se tu ale například i tolik diskutovaná výuka psaní a čtení genetickou metodou.