Po sportovní stránce byl zápas FK Mladá Boleslav versus Slavia Praha pro domácí tým úspěšný, ovšem co se týče dalších záležitostí, velkou radost nepřinesl.

Do Boleslavi dorazila téměř tisícovka slávistických fanoušků, které ale už předem očekávalo na dvě stovky policistů z pořádkového i dopravního odboru.

„Policisté projednávali před zápasem, v jeho průběhu a po skončení utkání deset přestupků proti veřejnému pořádku a dva trestné činy," potvrdila nelichotivou bilanci tisková mluvčí mladoboleslavské policie Lenka Sikorová.

Problémy s agresivními opilci řešili i městští strážníci a posléze personál Klaudiánovy nemocnice, napilno měla také záchranka.

Jeden z fanoušků pak dokonce slovně napadl jednoho z pořadatelů a posléze i policii, a nevybíravě jim vyhrožoval. „Muž se dopustil trestného činu vyhrožování úřední osobě, byl na místě zadržen a umístěn do policejní cely, kde čekal na projednání skutku před soudem," vysvětlila mluvčí.

Trestem nakonec bylo uložení tři sta hodin veřejně prospěšných prací a kromě toho se vulgární fanoušek dva roky nepodívá na stadión.