Tak to vypadá po několika týdnech úprav dvou průjezdných komunikací mezi ulicemi U Stadionu a U Penzionu. „Je to tady teď o hodně lepší než před revitalizací, konečně vypadá dobře i okolí místa, kde bydlíme,"pochvaluje si novou podobu „průjezdek" Jiřina Kubečková, která bydlí v jednom z panelových domů v bezprostřední blízkosti.

Díky dotaci, kterou Mladá Boleslav získala v rámci programu regenerace panelových sídlišť, mohly být upraveny nejen zmíněné průjezdky, ale oproti plánu zbylo i na zámkovou dlažbu chodníku v přilehlé části ulice U Stadionu.

A v úpravách by vedení města chtělo pokračovat, záleží ovšem na finančních prostředcích, vysvětlil primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati.

„Na příští rok plánujeme další úpravy průjezdných komunikací na protější straně ulice U Stadionu, pokud dostaneme dotaci. Věřím, že se nám to podaří, jako se nám to dařilo poslední dva roky," uvedl primátor.

Minulý rok se povedlo získat v rámci zmíněného programu peníze na dvě průjezdné komunikace mezi ulicemi a U Stadionu a U Penzionu, zbylé dvě byly tedy dokončeny v těchto dnech.

Práce v těchto lokalitách jsou vesměs podobné, zahrnují úpravy stávajících a vznik nových parkovacích míst, dojde k položení nových povrchů komunikací i chodníčků, součástí jsou i nové koše na odpadky, kterých je podle stížností místních obyvatel stále nedostatek.