Jedna z dopravních tepen města, Ptácká ulice, by se konečně mohla dočkat další části úprav. Zdejší obyvatelé po nich volají už několik let.

Část ulice od hradu kolem vývojového centra automobilky je hrdým zástupcem jednadvacátého století, na opačném konci se v některých místech blíží podobě gheta. Nicméně slibovaná rekonstrukce se blíží, i když pomalu.

Zrevitalizovat první část přišlo na šedesát milionů korun, a podobné prostředky město momentálně nemá v plánu do lokality poslat. Už je proto, že tehdy se na opravy využilo pětaosmdesát procent peněz z dotace Evropské unie.

První vlaštovkou ale může být fakt, že konečně dojde ke zbourání dvou chátrajících domů, které místo hyzdí a stávají se občas útočištěm bezdomovců.

Jak potvrdil primátor Raduan Nwelati, na řadě je nyní revitalizace středu Ptácké ulice. „Schválili jsme dva miliony korun, které jsou určeny na demolici domů číslo popisné 54 a 98," uvedl.

Díky tomu by mělo dojít k částečnému rozšíření konce ulice ve směru k Jaselské shybce. „Práce by měly být zahájeny už teď v zimě, takže podle předběžných odhadů by mohly skončit v únoru," dodal primátor.

Město na začátku listopadu podepsalo smlouvu s firmou CR Projekt, která má za úkol zhotovit projektovou dokumentaci jak pro stavební povolení, tak pro provádění stavby, a navíc bude po celou dobu stavby dohlížet na její bezproblémový průběh.