Koně i jezdci svou zdatnost a šikovnost předvedli ve vystoupení koňské čtverylky, v práci ve volnosti a také změřili své síly na překážkové dráze. Tentokrát se překážkové dráhy kromě dospělých a mládeže zúčastnili i děti. Nejmladšímu zúčastněnému byli jen dva roky a jízdu na svém koni zvládl na jedničku.

Překážky byly různé a občas se našla překážka, která se koni zpočátku nelíbila, ale díky svému jezdci jinakonec také zdolal. Zajímavými překážkami bylo například: sebrání kompasu, zastřelení bohatého a získání jeho peněz, seskok z lodi přez příkop na pevninu a mnoho dalších překážek, které soutěžícího měly dovézt až k pokladu, který si sám musel vykopat nebo vyhrabat.

Z dětského dne s hasiči na fotbalovém hřišti v Ledcích.
Hasiči v Ledcích připravili dětský den

Vítězem tohoto závodu v překážkách byla Tereza Zítková s koněm Baronem. Na stejnou překážkovou trať se vydala i malá kravička Nastěnka. Ta překážkovou dráhu zdolávala úplně s přehledem. Na stejné trati, ale s jinými překážkami, vystoupili pejsci s a jejich panička s ukázkami agility, které si bylo možné i vyzkoušet.

Na akci byli k vidění třeba i dravci, které jejich majitelé zapůjčili na ruku dospělým i dětem na lepší seznámení, prohlídnutí, potěžkání nebo k vyfotografování. Po celou dobu vládla na akci pohodová a veselá nálada.

Pořadí soutěže na koních: 1. Tereza Zítková - Baron, 2. Eva Suchá - Silver, 3. Ála Brzáková - Safira.

Iva Martinková

Z festivalu Septemberfest 2019.
Nejen milovníci piva zažili skvělý víkend