Oprava mostu do Debře, projekt rekonstrukce Domu kultury, podzemní kontejnery, rekonstrukce zázemí sportovní haly a atletického oválu. To všechno jsou největší investice, které v tomto roce Mladou Boleslav čekají.

„Rozpočet snad poprvé za dobu, co jsem ve funkci primátora, schválili do jednoho všichni zastupitelé včetně opozičních," okomentoval přijetí důležitého dokumentu primátor města Raduan Nwelati.

Vzhledem k tomu, že se nechystá žádný velký projekt typu krytého bazénu, dá se mluvit o tom, že peněz je dost. Proto je letoší rozpočet na rozdíl od minulých let mírně přebytkový, respektive vyrovnaný.

„Hospodařit budeme s částkou 950 milionů korun, a díky tomu, že jsme s rozpočtem počkali až do ledna, objevil se přebytek z předchozího roku 10 milionů. Ten můžeme investovat například jako pomoc Sokolu s opravou střechy, tenistům na Štěpánce s rekonstrukcí kurtů nebo fotbalové akademii na další etapu," vysvětlil náměstek primátora Michal Kopal.

Kromě toho je v plánu třeba rekonstrukce zastávek MHD, projekt na rekonstrukci mostu U Měšťáků nebo odběrná místa pro požární vodu.