„Vnímám to jako rehabilitaci náměstí a přihlášení se k historii města. Už před tisíci lety se lidé na tomhle místě potkávali, tohle je srdce Boleslavi a my se musíme postarat o to, aby ožilo," řekl při příležitosti otevření areálu náměstek primátora Adolf Beznoska.

Duchovním otcem nadzemní části dlouho očekávané stavby, která byla včera dopoledne zpřístupněna veřejnosti, je opět architekt Martin Hlaváček. Ten také předvedl, jak fungují jednotlivé herní prvky, které se tu nacházejí.

„Opět jsme navázali na motiv vrb, které jsou symbolem komunikace, a najdete je i v další části náměstí. Děti si určitě užijí zvonkohru v zemi, skákáním na ni můžete zahrát melodii," popisoval s hrdostí své nápady architekt.

Prozradil také, že do vstupních prostor, které se nacházejí pod skleněnou kopulí (zvanou některými puchýř nebo bublina) se co nevidět vrátí i skladatel Bedřich Smetana, který zde bude sedět za piánem.

„Ale nebude to obyčejné piáno, část bude interaktivní a budete si tak moci se slavným skladatelem zahrát. Zároveň bude skrz sklo hledět na sochu Šárky, tedy motiv ze své opery," vysvětlil. 

Další informace i názory některých obyvatel města si můžete přečíst ve čtvrtečním tištěném vydání Boleslavského deníku.