Do druhého kola postoupili dva kandidáti, přičemž první kolo vyhrál stávající senátor a historik Jaromír Jermář, který reprezentuje Českou stranu sociálně demokratickou a rád by si svou senátní misi prodloužil o dalších šest let.

Jeho soupeřem je náměstek primátora Mladé Boleslavi a středoškolský pedagog Adolf Beznoska, hájící barvy Občanské demokratické strany.

Podle všech odhadů půjde o velice vyrovnaný duel a o vítězi rozhodne nejspíš velmi těsný rozdíl.

Především bude důležité to, zda lidé po týdnu znovu vyrazí vhodit svůj hlas do uren, jelikož ani v prvním kole voleb, které byly spojeny s krajskými, nebyla účast nijak závratná, a to Mladoboleslavsko s počtem 39,97 procenta obsadilo v pomyslné soutěži v rámci celé republiky třetí místo, víc lidí přišlo volit senátory jen ve Zlíně a v Chrudimi.

Stejně jako minulý týden, i tentokrát se volby konají v pátek od 14 do 22 hodin, a v sobotu od 8 do 14 hodin na všech obvyklých místech, kam jsou lidé zvyklí chodit hlasovat.

Rozdíl je v tom, že lístky se jmény kandidátů tentokrát nenajdeme ve schránce, ale dostaneme je přímo na místě od členů volební komise .