V pátek večer oznámil všímavý člověk na linku boleslavské městské policie, že nedaleko jeho bydliště, u bývalého kina Fórum, zpozoroval podezřelého mladíka.

"Podle oznámení mělo jít o mladíka, který za Fórem obchází zaparkovaná auta a zkouší, zda mají zamčené dveře," upřesnil velitel městských policistů Tomáš Kypta.

Mezitím si podezřelý muž vlezl do nedalekého křoví, kde začal z velké tašky vyndávat jakési věci. Pochopitelně se nabízela otázka, kde k nim přišel a proč je prohlíží právě v křoví.

Tou dobou ale už na místo mířila hlídka městské policie. Pozorný svědek mezitím telefonoval na městskou policii znovu, aby podal zprávu, že podezřelý muž právě vnikl do modré dodávky.

To už byli strážníci na místě činu, a skutečně tu našli v zavazadlovém prostoru zaparkovaného modrého Fordu inkriminovaného nenechavce.

"Muž byl hlídkou vyzván, aby vystoupil z vozidla. Po zjištění totožnosti byla na místo z důvodu podezření z trestného činu přivolána policie ČR. Před jejím příjezdem se výše uvedený choval zmateně, měl značné výkyvy chování a hlídku slovně velice vulgárně napadal a snažil se i o fyzické napadání," líčí dramatické události Tomáš Kypta.

Jelikož hrozilo, že muž uteče, byla mu nasazena pouta, a po příjezdu státní policie už následovala jen cesta na služebnu. Celý případ bude mít pravděpodobně dohru u soudu.