Na služebnu městské policie v Palackého ulici se dostavila žena s tím, že se v prostoru parku na Výstavišti nachází podivný muž.

Ten měl podle oznamovatelky fotografovat nezletilé studentky, nabízet jim focení ve svém ateliéru a údajně se jich měl i dotýkat a vedl oplzlé řeči.

Hlídka na místě podle uvedeného popisu skutečně zjistila podezřelého muže. Ten měl podle svědků obtěžovat také před nedávnem návštěvnice na koupališti a prý se tehdy měl pokusit dotýkat nezletilé dívky na intimních místech.

Strážníci přivolali Policii České republiky, protože měli podezření, že se muž dopustil trestného činu. Hlídka policie muže předvedla na obvodní oddělení. Podle zjištění policie měl šestatřicetiletý muž poblíž Gymnázia focením a nemravnými návrhy obtěžovat procházející díky a ženy.

„Podle prvotního šetření obtěžoval sedmadvacetiletou ženu a sedmnáctiletou dívku," uvedl mluvčí policistů David Schön.

Případem se začali ihned zabývat také kriminalisté. Ti u muže zajistili pouze jednu fotografii, kterou však pořídil se souhlasem fotografované dívky.

„Případ zatím vedeme jako přestupek proti občanskému soužití. Není vyloučeno, že po výslechu dalších osob, některé jsou nezletilé, se věc překvalifikuje na trestný čin," dodal mluvčí.