Jak uvedl ředitel městské policie Tomáš Kypta, k prvnímu případu vyjížděli už v půl desáté dopoledne. „Obsluha baru na třídě Václava Klementa nám oznámila, že na chodníku před jejich provozovnou leží opilec. Když k němu hlídka přijela, byl poraněný na hlavě a krvácel," popsal Kypta s tím, že strážníci přivolali záchrannou službu, která se o muže postarala.

Čtěte také: Další vandalismus! Kdo a proč pokácel krásný zdravý strom v Erbenově ulici?

Už o deset minut později hlídka kontrolovala ulici U Penzionu a viděla, jak si muž ustlal na lavičce. Ten na rozdíl od ostatních opilý nebyl. „Strážníci ho probudili, přesvědčili se, že nepotřebuje lékařské ošetření, zkontrolovali mu doklady a doporučili mu služby střediska Naděje," zmínil tradiční případ, který hlídky řeší téměř každý den.

Nicméně vrchol přišel krátce před osmou hodinou večer. Tehdy všímavý občan oznámil, že uprostřed silnice na třídě Václava Klementa směrem od Máje ke Klaudiánově nemocnici leze po čtyřech neznámý muž. Informaci, která se zdála být jen špatným vtipem, ale záhy potvrdil kamerový systém. „Muže musela dokonce objíždět auta a autobusy," podotkl Tomáš Kypta.

Estrádu měl na svědomí opilý bezdomovec ze Železného Brodu, navíc poraněný na hlavě. „Strážníkům tvrdil, že nemůže chodit. Ti proto zavolali sanitku, která ho dovezla na chirurgickou ambulanci," popsal Tomáš Kypta. Po ošetření ale muž odmítal nemocnici opustit. Vyprovodit ho museli opět městští policisté.

Čtěte také: Boleslavská voda je díky své kvalitě český unikát