Těsně před druhou hodinou ranní, tedy v době, kdy většina populace tvrdě spí, zaznamenali městští policisté nezvyklý ruch v blízkosti Pražské brány.

"Strážníci si všimli muže, který utíkal z rozestavěného objektu s dvěma kufry," líčí situaci velitel městské policie Tomáš Kypta.

Podezřelý běžec, když spatřil hlídku, kufry odhodil a pokusil se urychleně naskočit do přistaveného vozu. To se mu však nepovedlo, strážníci byli rychlejší a muže zastavili.

Ukázalo se tak nejen to, že má trvalé bydliště v Kladně, ale především, že věci, které nesl s sebou, s největší pravděpodobností ukradl na nedalekém staveništi. Šlo především o nářadí nemalé hodnoty, zalíbily se mu ale i další věci.

"Jelikož vzniklo podezření ze spáchání trestného činu, strážníci muže omezili na osobní svobodě. Dále vyšlo najevo, že se na staveništi nachází další osoba, a proto byla na základě obou skutečností na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si celou věc převzala," pokračuje Kypta.

Společně s policií strážníci staveniště prohledali, a ukázalo se, že se zde skrývá další člověk, který tu nemá co dělat, a především pěkná řádka dalších věcí, které si zlodějíčci připravili k odnesení.

Případ teď řeší Policie ČR, a mužům hrozí tresty za krádež.