V úterý krátce před půl desátou večer vyrazily hlídky městských strážníků do obchodního centra na třídě Václava Klementa. Tam mělo údajně dojít k potyčce mezi pracovníky bezpečnostní agentury a osobami, které se dopouštěli výtržností.

Hlídky na místě objevily dva z místní narkomany, kteří se podle svědků pokusili vykrást jeden z prodejních stánků v přízemí obchodního centra.

Po té, co byli přistiženi, napadli pracovníky bezpečnostní agentury hasicím přístrojem, který strhli ze zdi.

Protože při potyčce došlo ke zraněním zúčastněných, povolali strážníci na místo záchranku a pro podezření ze spáchání trestného činu i Policii ČR.

Podle zjištění policistů se čtřyřiadvacetiletý mladík z Nového Města na Moravě spolu s o tři roky mladší slečnou z Mladé Boleslavi nejprve pokoušeli vloupat do stánku s cukrovinkami v přízemí obchodního centra. Na místě byli přistiženi pracovníkem bezpečnostní služby, kterého začali napadat.

Slečna pracovníka ostrahy poškrábala na krku. K útoku dokonce došlo opakovaně a dívka v chodbě strhla ze zdi hasicí přístroj, kterým se pokoušela muže udeřit. Jak pracovník ostrahy, tak i mladík byli s drobnými oděrkami ošetřeni v mladoboleslavské nemocnici.

"Oba útočníci jsou podezřelí ze dvou přestupků. Jednak proti majetku a také proti veřejnému pořádku," uvedl policejní mluvčí David Schön. Podle jeho slov bude o přestupku následně rozhodovat magistrát.