Velmi protřelý podvodník skončil ve vazbě. Za čtyři roky si přišel na několik milionů korun.

Třiatřicetiletý muž působil jako realitní makléř z Luštěnic. Nabízel klientům zprostředkování koupě městských bytů.

Od roku 2008 od desítek důvěřivých klientů vylákal téměř dva miliony korun. Za pomoci různých výmluv a historek svým věřitelům unikal.

Po delší době se podvody provalily a na policisty se začaly obracet desítky podvedených lidí.

Zdatný makléř se obvinění nezalekl a dokonce si vymyslel důmyslné alibi. Obvinil vysoce postaveného úředníka města, že jednal na jeho pokyn a peníze mu předával.

Tím značně prodloužil vyšetřování podvodů, nicméně i na tuto jeho lež se nakonec přišlo a k stíhání za podvody mu přibylo i křivé obvinění.

Kromě podvodů s městskými byty si svou činnost zpestřil i další aktivitou. Na internetu se prezentoval jako bohatý podnikatel, který hledá společnici na exotickou dovolenou. „Ženu, která se mu ozvala, žádná dovolená nečekala. Vylákal z ní pod různými záminkami dalších 130 tisíc korun," uvedl tiskový mluvčí mladoboleslavských policistů David Schön. Podvodník například ženě tvrdil, že potřebuje odstranit tetování jména bývalé ženy či zaplatit důležitou operaci zubů.

Minulou středu se na úřadu vyšetřování seznámil s obsáhlým vyšetřovacím spisem.

Kdo by čekal, že se nad svým jednáním zamyslí a s trestnou činností skončí, ten by se přepočítal.

„Hned jeho další cesta totiž vedla za klientem, od kterého opět vybral zálohu za byt," popisoval další chování podvodníka David Schön.
Kupujícímu se však chování makléře zdálo podezřelé a obrátil se proto na policii.

„Peníze nestihl inkasovat. Kriminalisté jim již známého podvodníka na další domluvené schůzce zadrželi," řekl dále policista.

Zadržený muž se v policejní cele pokusil o demonstrativní sebevraždu, ale ani to neobměkčilo soudce, který ho nakonec koncem minulého týdne poslal do vazby.

„Za podvody a křivé obvinění mu nyní hrozí až osmiletý pobyt ve vězení," doplnil policejní mluvčí informaci 
o nenapravitelném podvodníkovi.