Telefonické oznámení občana, že se v ulici Jana Palacha před domem číslo popisné 1111 fyzicky napadá zhruba pět lidí, přijali strážníci v 19,10 hodin. "Volající po chvíli uvedl, že se již přestali napadat a z místa odcházejí,“ uvedl ředitel městské policie Tomáš Kypta.

Na místo incidentu byl ale namířený kamerový systém, díky čemuž policie zjistila, že se dva muži mongolské národnosti opět začali napadat a tak k nim vyjela hlídka. Mezitím na místo dorazila také Policie ČR, která incident začala řešit. 

„Hlídka městské policie nasedla do vozidla a místo monitorovala. Po chvíli, kdy muži odešli za dům, došlo opět k fyzickému napadání. Hlídka muže za pomocí hmatů a chvatů od sebe roztrhla,“ sdělil Kypta.

Policisté zjistili, že jeden z rváčů je velmi podnapilý a nedokáže kontrolovat své chování. Právě on bitku vyvolával. Navíc také neustále vstupoval do vozovky před projíždějící vozidla a narušoval veřejný pořádek. Dechovou zkouškou u něho poté policisté naměřili 2,33 promile alkoholu. „Proto se hlídka rozhodla, že muže převeze do oblastní nemocnice. Zde po vyšetření lékař rozhodl o umístění na protialkoholní záchytnou stanici, kde byl ve 21,30 hodin předán zdejšímu personálu,“ dodal Kypta.

Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Opilec zastavoval dopravu, narkoman nechtěl platit
Ilustrační foto
KRIMI MIX: Žena měla po manželské hádce poraněný obličej
Psa nechali svému osudu, zachránili ho policisté
Psa nechali svému osudu, zachránili ho policisté