Na nepoučitelného řidiče se zákazem řízení a plným počtem trestných bodů narazili ve čtvrtek v Dolním Bousově dopravní policisté. Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ho po deváté hodině ráno zastavili ve staré škodovce.

"Sedmačtyřicetiletý muž z Pardubic prošel bez problémů dechovou zkouškou, ale horší to už bylo s doklady," popsal průběh kontroly policejní mluvčí David Schön.

Po kontrole v evidencích bylo policistům jasné, proč muž předložil pouze doklady od vozidla a svůj občanský průkaz. Nejenom, že před několika lety dosáhl dvanácti trestných bodů, což je samo o sobě důvodem pro odebrání řidičského průkazu, ale ještě má do konce listopadu Magistrátem města Mladá Boleslav vysloven zákaz řízení.

"O jeho naprosté ignoraci jakýchkoliv pravidel svědčí i to, že si před několika dny prošel stejnou kontrolou policistů. Dopadl stejně jako ve čtvrtek. Vyslechl si podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," uvedl dále policejní mluvčí.

Policisté muže opět při výslechu důrazně upozornili, že nemá usedat za volant a do rozhodnutí soudu o jeho vině a trestu zůstává na svobodě. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až tři roky odnětí svobody.