Soutěžící budou mít dva úkoly: zahrát libovolnou skladbu nebo skladby v délce deseti minut a zahrát improvizaci na čtyři tóny, které si vylosují na místě. Do finále se probojovali jen čtyři pianisté:

Robert Ferenc
Do tří let byl v kojeneckém ústavu, ke hře na klavír ho od jeho pěti let začaly vést vychovatelky v dětském domově. Studoval na Konzervatoři Jana Deyla v Praze, před pár měsíci natočil svoje první CD.

Zdeněk Král
Věnuje se především kompozici scénické a filmové hudby, koncertům, psaní dětských knih a televizní tvorbě. V divadle Husa na provázku vystupoval jako francouzský doprovazeč baletek.

Pavel Kuznetsov
Hraje na klavír od šesti let, jako sólista s orchestrem vystoupil ve svých patnácti. Studoval v Čeljabinsku a Jekatěrinburgu, v současnosti studuje u profesorky Mi-Joo Lee na University of the Arts v Berlíně. Zajímá se o komorní hudbu a hraje jazz.

Zdeněk Urbanovský
Konzervatoř (obor skladba) absolvoval v roce 2004. Ke svým životním úspěchům počítá mimo jiné dočtení Egypťana Sinuheta, výstup na Sněžku a porod pěti koťat, který uskutečnila jeho kočka.

Kromě nich ještě můžete vidět a slyšet čestné hosty večera, kterými jsou známý klavírista Karel Košárek, český swingař Jan Smigmator, kterého doprovodí jazzový pianista Vladimír Strnad, a vítěz prvního ročníku Pianisty roku Petr Ožana s šansoniérkou Renatou Drössler.

Soutěžící budou hrát na mistrovský klavír Ant. Petrof a čeká na ně spousta atraktivních cen včetně finanční odměny, pobytů v hotelích Boscolo v Praze a Budapešti a zajímavá koncertní angažmá.

Zdroj: Youtube

Soutěž laskavě podpořila Nadace ČEZ, hotel Boscolo Prague, Dopravní podnik hlavního města Prahy a společnost Merlot d´Or.

Více o soutěži včetně záznamu všech dosavadních výkonů jednotlivých soutěžících najdete ZDE.