VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Už žádné špagety s kečupem! Děti mohou prožít gurmánský festival

Praha – Zcela netradiční gurmánský festival odstartoval v pondělí ve dvaceti restauracích celé České republiky. Festival Děti v restauraci nabídne vždy tři varianty dětských pokrmů za jednotnou cenu 90 korun. Potrvá do 16. září.

4.9.2012
SDÍLEJ:

Hovězí svíčková? Mňam!Foto: archiv/Dock House

„Festival nebude jen o jídle, ale i o zábavě. Na malé jedlíky čeká v restauraci také spousta hraček, zajímavých her a třeba i nových kamarádů," uvedl Pavel Suchánek, ředitel společnosti Alakarte.cz. Právě Aalakrte.cz festival pořádá spolu se společnostmi MojeChytreDite.cz a Krkouni.cz.

SPECIÁL: Uvařte dětem podle receptů na vynikající festivalové pokrmy!

Podle Suchánka je cílem festivalu ukázat, že restaurace měly na malé strávníky brát větší ohled při tvorbě svých menu. Ten také tvrdí, že děti si zaslouží i jinou nabídku než jsou špagety s kečupem a sýrem. „Je škoda, že restaurací, které jsou opravdu baby friendly, je stále relativně málo. Sám mám dvě malé děti a někdy je to oříšek nalézt takovou restauraci, kde se bude našim dětem, a tedy i nám, líbit," říká Suchánek.

Dětské festivalové pokrmy budou ve vybraných restauracích dostupné až do 16. září a děti budou mít na výběr ze tří jídel. „Všechna festivalová jídla, která šéfkuchaři připravili, jsou tradiční a poctivá, žádné smažáky s hranolkami," láká na nabídku Pavel Suchánek.

Děti milují řízky

„Zkušenost nám potvrzuje, že děti mají obecně velmi rády řízky, a tak jsme ho, obalený v corn flakes, zařadili do naší festivalové nabídky," vysvětluje Petra Sahajdáková, šéfkuchařka pražské restaurace Dock House. Pražská vegetariánská restaurace Mlsná Kavka nabídne netradiční variantu svíčkové – svíčkovou omáčku s nočky z uzeného tempehu (produkt vyráběný ze sójových bobů, bohatý zdroj proteinů – pozn. red.) a houskovým knedlíkem. Řecká restaurace Posidon v Písku nabídne jako jedno ze tří jídel kroužky boha Poseidona – fritované kalamáry, petrželové brambůrky a remuládu.

Společným pojítkem pro většinu restaurací je domácí svíčková omáčka s knedlíkem, která patří mezi dětmi k oblíbeným jídlům. V rámci doprovodného programu festivalu se uskuteční hlasování o restauraci s nejlepší svíčkovou omáčkou. Každý milovník této české klasiky má možnost přidat svůj oblíbený podnik z celé republiky a dát mu hlas.

Zúčastnit se festivalu lze jednoduše prostřednictvím rezervace na festivalové stránce www.detivrestauraci.cz či www.alakarte.cz. Platba za menu se uskutečňuje až přímo v restauraci.

Zúčastněné restaurace:

Praha – Dock House, Mlsná kavka, Pizza Coloseum (Budějovická, Nový Anděl, Národní, Průhonice. Václavské náměstí, Buena Vista Ostrava, Chalupa u Městské brány Vyškov, Maui Restaurace Mariánské Lázně, Mincovna Kutná Hora, Noem Arch Brno, Latrán Český Krumlov, Pizza Restaurant Jablonec nad Nisou, Podkova Olomouc, Poseidon Písek, Rybárna Pardubice, UNO Zlín, Zámek Zábřeh Ostrava, Ze Sedmero Brno – Útěchov.

Autor: Jiří Macek

4.9.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

A-třídní utkání v Sokolči oživil projekt krajského svazu Dneska první liga!.

Dneska první liga! míří na Berounsko. Siegl chce vidět Kuku na lopatkách

Ilustrační fotografie.

KRÁTCE: Sokolnice představí dravé ptáky

OBRAZEM: Děti se učily zastavit krvácení

Mladá Boleslav - Zbavit se strachu z ošklivě vypadajících poranění a zachovat v krizové situaci chladnou hlavu, to bylo cílem Dnů pro záchranu života, které v boleslavské 9. základní škole nazvané Pastelka pořádali profesionální záchranáři ze vzdělávací společnosti Zdravotníci.

Na jevišti ožijí sonety Williama Shakespeara

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Leitmotivem aktuální sezóny je v městském divadle Mladá Boleslav William Shakespeare, od jehož úmrtí uběhlo na začátku sezóny 400 let. 

V Boleslavi řeší pohárovou blamáž. Týmu hrozí pokuty

Mladá Boleslav – Vypadnutí v semifinále fotbalového MOL Cupu s druholigovým soupeřem nezůstalo v Mladé Boleslavi bez odezvy. Pokud tým trenéra Svědíka nesplní sportovní cíle stanovené před sezonou, do které šel s ambicemi vybojovat účast v pohárové Evropě, pocítí to fotbalisté i členové realizačního týmu na svých výplatách.

Král: Touha po změně byla cítit ze všech stran

Střední Čechy /ROZHOVOR, ANKETA MEZI TRENÉRY/ – Šéf sportovně-technické komise středočeského hokeje Deníku přiblížil zrod nového modelu krajské ligy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies