VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Už žádné špagety s kečupem! Děti mohou prožít gurmánský festival

Praha – Zcela netradiční gurmánský festival odstartoval v pondělí ve dvaceti restauracích celé České republiky. Festival Děti v restauraci nabídne vždy tři varianty dětských pokrmů za jednotnou cenu 90 korun. Potrvá do 16. září.

4.9.2012
SDÍLEJ:
Fotogalerie
7 fotografií

Hovězí svíčková? Mňam!Foto: archiv/Dock House

„Festival nebude jen o jídle, ale i o zábavě. Na malé jedlíky čeká v restauraci také spousta hraček, zajímavých her a třeba i nových kamarádů," uvedl Pavel Suchánek, ředitel společnosti Alakarte.cz. Právě Aalakrte.cz festival pořádá spolu se společnostmi MojeChytreDite.cz a Krkouni.cz.

SPECIÁL: Uvařte dětem podle receptů na vynikající festivalové pokrmy!

Podle Suchánka je cílem festivalu ukázat, že restaurace měly na malé strávníky brát větší ohled při tvorbě svých menu. Ten také tvrdí, že děti si zaslouží i jinou nabídku než jsou špagety s kečupem a sýrem. „Je škoda, že restaurací, které jsou opravdu baby friendly, je stále relativně málo. Sám mám dvě malé děti a někdy je to oříšek nalézt takovou restauraci, kde se bude našim dětem, a tedy i nám, líbit," říká Suchánek.

Dětské festivalové pokrmy budou ve vybraných restauracích dostupné až do 16. září a děti budou mít na výběr ze tří jídel. „Všechna festivalová jídla, která šéfkuchaři připravili, jsou tradiční a poctivá, žádné smažáky s hranolkami," láká na nabídku Pavel Suchánek.

Děti milují řízky

„Zkušenost nám potvrzuje, že děti mají obecně velmi rády řízky, a tak jsme ho, obalený v corn flakes, zařadili do naší festivalové nabídky," vysvětluje Petra Sahajdáková, šéfkuchařka pražské restaurace Dock House. Pražská vegetariánská restaurace Mlsná Kavka nabídne netradiční variantu svíčkové – svíčkovou omáčku s nočky z uzeného tempehu (produkt vyráběný ze sójových bobů, bohatý zdroj proteinů – pozn. red.) a houskovým knedlíkem. Řecká restaurace Posidon v Písku nabídne jako jedno ze tří jídel kroužky boha Poseidona – fritované kalamáry, petrželové brambůrky a remuládu.

Společným pojítkem pro většinu restaurací je domácí svíčková omáčka s knedlíkem, která patří mezi dětmi k oblíbeným jídlům. V rámci doprovodného programu festivalu se uskuteční hlasování o restauraci s nejlepší svíčkovou omáčkou. Každý milovník této české klasiky má možnost přidat svůj oblíbený podnik z celé republiky a dát mu hlas.

Zúčastnit se festivalu lze jednoduše prostřednictvím rezervace na festivalové stránce www.detivrestauraci.cz či www.alakarte.cz. Platba za menu se uskutečňuje až přímo v restauraci.

Zúčastněné restaurace:

Praha – Dock House, Mlsná kavka, Pizza Coloseum (Budějovická, Nový Anděl, Národní, Průhonice. Václavské náměstí, Buena Vista Ostrava, Chalupa u Městské brány Vyškov, Maui Restaurace Mariánské Lázně, Mincovna Kutná Hora, Noem Arch Brno, Latrán Český Krumlov, Pizza Restaurant Jablonec nad Nisou, Podkova Olomouc, Poseidon Písek, Rybárna Pardubice, UNO Zlín, Zámek Zábřeh Ostrava, Ze Sedmero Brno – Útěchov.

Autor: Jiří Macek

4.9.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

STO JEDNA LET. Takové narozeniny oslavila Božena Šnáblová z Mladé Boleslavi.

Božena Šnáblová oslavila 101. narozeniny

Ilustrační snímek.
6

Dobrovolníci pomáhají seniorům i dětem

Dostane most v Dražicích přednost v opravě?

Benátky nad Jizerou - Kraj řeší dilema. Rekonstruovat prioritně havarijní most v Dražicích, nebo v Benátkách?

Sládek na bývalém nádraží učí, jak se vaří dobré pivo

Obrovský nárůst počtu minipivovarů v posledních letech neminul ani střední Čechy. Podle elektronické pivní mapy jich je v kraji na sklonku letošní zimy přes třicet. A jejich počet má podle odborníků dále stoupat.

Michal Tung o EET: Také Vietnamci pořizují pokladny na poslední chvíli

Zavedení elektronické evidence tržeb se od března nevyhnou ani vietnamští obchodníci. Jejich počet se odhaduje na 20 tisíc a jejich tržby podle odhadů mohou mezi maloobchodníky činit až 70 procent. Na konci loňského roku mělo v ČR trvalý pobyt přes 48 tisíc Vietnamců. Na jejich přípravu na zásadní změnu pro způsob obchodování se Deník zeptal vietnamského podnikatele Michala Tunga, který na ni své krajany již několik měsíců připravuje.

Tomáš Krátký: Pro vaření piva je nejdůležitější voda

O domácím vaření piva nikdy nepřemýšlel. Pil klasická česká piva, než ho před pěti lety kamarád seznámil i s pivy z menších pivovarů. „Hrozně mě to nadchlo," říká třicetiletý Tomáš Krátký ze Stratova na Nymbursku, který má od té doby za sebou už několik uvařených várek domácího piva.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies