Jak potvrdila mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová, dispečerka poskytovala zachráncům dívky ještě před příjezdem sanity takzvanou telefonickou asistovanou neodkladnou resuscitaci. Ani včasná pomoc ale nepomohla. Životní funkce dívenky se už nepodařilo obnovit. Zranění byla neslučitelná se životem.

Vzhledem k nízkému věku školačky si případ převzala středočeská policie. „Mohu potvrdit, že se jedná o úmrtí nezletilé dívky, vzhledem k věku ale nebudeme poskytovat žádné bližší informace," řekl v úterý dopoledne mluvčí středočeských policistů Jakub Vinčálek.

Jak zjistil Kladenský deník, lidé ze sousedství v panelovém domě v kladenském Rozdělově, kde dívenka bydlela, slyšeli v pondělí kolem jedenadvacáté hodiny křik. "Slyšela jsem hluk a potom už jsme viděli jen policisty, jak byli před domem a posléze šli do bytu. Je to tragédie, co se stalo, ale rodinu jsem osobně neznala," řekla žena ze sousedství.

Podle dostupných informací dívenka navštěvovala devátou třídu Základní školy v Libušíně, odkud se rodina před nedávnem přestěhovala do Kladna. Protože ale školačka nechtěla opouštět svoje kamarády a devítku začínat v jiném městě, rozhodla se základní školní docházku dokončit ve své původní škole. Proč si ale zvolila tak tragický osud a dobrovolný odchod ze života, zatím není zcela jasné. Rodina, spolužáci i kantoři jsou událostí zdrceni.

2016 - Duben

Z nešťastné neopětované lásky k dvacetiletému mladíkovi si sáhla na život před rokem v dubnu jiná, o rok mladší, dívenka v nedaleké Mšeci. I ona dojížděla z bydliště do základky, a to do Nového Strašecí. Pro odchod ze života si zvolila v pouhých třinácti letech smrt oběšením na mysliveckém posedu v lese za vsí. Tehdy zanechala rodině dopis na rozloučenou.

2016 - Červen 

Dva měsíce po dubnové tragédii si v den předávání vysvědčení, tedy 30. června 2016, vzala život i další dívka. Oběsila se na stromě v prostoru za Základní školu v Buštěhradu. Nešťastnice byla středoškolačkou a navštěvovala odbornou školu služeb a řemesel ve Stochově. Ani její život se zachránit nepodařilo. Zda byl příčinou smrti špatný prospěch nebo jiné obtíže, nikdo neví.