Do něj je zahrnutá část Kutnohorska, Havlíčkobrodska a z Benešovska Tichonice, Psáře, Všechlapy, Libež, Slověnice, Bílkovice, Radošovice, Vlašim, Veliš, Louňovice pod Blaníkem, Kamberk a Sázava.

„Je to prazvláštní situace. Senátní obvody se mění podle počtu obyvatel, takže můj obvod je mimo moje trvalé bydliště a volím do senátu kolegu za Kutnohorsko," připustil Luděk Jeništa.

„Je to dané zákonem a těžko se obvody budou měnit," podotkl senátor za Benešov a okolí, kde se volby do senátu odehrají v roce 2018.

Na Benešovsku zvolí dva senátoryBývalý okres Benešov je „rozparcelovaný" do čtyř senátních obvodů, z nichž občané v pátek a v sobotu volí senátory do dvou.

Ve volebním obvodu číslo 13 Táborsko kandiduje osm uchazečů. Zahrnuje celý okres Tábor, východní část okresu Písek ohraničený na západě obcemi Žďár, Tálín, Paseky, Kluky, Dolní Novosedly, Záhoří, Vrcovice, Vojníkov, Vráž, Ostrovec, Smetanova Lhota, Čimelice, Nerestce, Mirovice a jižní část Benešovska tvořený Voticemi, Neustupovem, Miličínem, Meznem, Střezimíří, Jankovem, Ratměřicemi a Zvěstovem.

Senátora či senátorku ze šesti kandidátů na příštích šest let do obvodu číslo 40 na Kutnohorsku volí z Benešovska obyvatelé městysů a obcí Tichonice, Psáře, Všechlapy, Libeže, Slověnice, Bílkovice, Radošovice, Veliš, Louňovice pod Blaníkem, Kamberk a měst Vlašim i Sázava.

Kmenový senátní obvod číslo 41 Benešovsko, kde je v období 2012 až 2018 senátorem Luděk Jeništa, zahrnuje obce, městyse a města Benešov, Křečovice, Maršovice, Bystřice, Popovice, Postupice, Chotýšany, Struhařov, Třebešice, Litichovice, Divišov, Český Šternberk, Zdebuzeves, Chocerady, Vodslivy, Choratice, Xaverov, Drahňovice, z Prahy - západ Průhonice a Jesenice a část Prahy - východ ohraničenou na severu obcemi Šestajovice, Jirny, Horoušany.

Čtvrtým obvodem, v němž je od roku 2014 do 2020 senátorem Jiří Burian, je č. 18 Příbram. Zahrnuje také městyse a obce Vrchotovy Janovice, Olbramovice, Vojkov, Heřmaničky, Smilkov, Červený Újezd a jižní část okresu Praha – západ ohraničeného na severu obcemi Mníšek pod Brdy, Řitka, Líšnice, Davle, Petrov, Libeř a Psáry.

Čtěte také: Kutnohorsko volí do kraje a senátu na 163 místech