U Sapíků připraví Joseph Bormes třeba vepřový filet Iberico s provensálskými baby brambůrky, šalotkou na portském víně a jablečno-mango-čili čatní. Jako rybí chod Gambas a filet z dorády (mořan zlatý je ostnoploutvá ryba, žijící ve Středozemním moři a ve východní části Atlantiku od jižní Anglie po Kanárské ostrovy - pozn. red.) na jablečno-celerovém čatní s balsamikem z limetky a zeleného čaje. K dispozici bude po celou dobu Bormesem čerstvě připravená paella.

Padesátiletý Bormes se narodil v Lucembursku, ale s rodinou žije už více než 15 let v jižním Španělsku. Být klasickým šéfkuchařem v restauracích ho už nudilo, a tak se rozhodl být sám sobě pánem a založil si firmu Chef Gecko. V té se realizuje jako privátní i cateringový kuchař. Kromě jiného vařil jako šéfkuchař pro VIP pro holywoodské produkce ve Španělsku. Jeho spokojenými strávníky tak byli například George Clooney, Sigourney Weawer nebo Ben Kingsley.

Čtěte také: Do Ameriky jel, aby ho tam srovnali. Nyní láká lidi na hamburgery a steaky