V ohrožení přitom nebyla pouze posádka sanitního vozu. Své o tom ví sportovní redaktorka Mělnického deníku Barbora Walterová, která musela se svým automobilem zastavit těsně za sanitkou.

"Jela jsem se svým synem v pět odpoledne z tréninku, když nás uprostřed nového mostu předjela sanitka. A přímo před námi zastavila, že jsem stačila sotva dobrzdit," líčila nepříjemný zážitek matka desetiletého chlapce, která viděla, jak ze sanitky vyskočil muž s pistolí v ruce a mířil na posádku. "Blížil se k nám, proto jsem hned zakřičela na syna, aby si okamžitě lehnul na zadní sedačky, pak jsem šlápla na plyn a těsně kolem muže jsem projela dál. To už od sanitky utíkal řidič a za ní se schovávala záchranářka," popsala Barbora Walterová, která hned scénu z mostu ohlásila na linku 112.

Čtěte také: Spalovna odpadů u Mělníka možná nebude

Nemocnému muži se během potyčky v sanitě mělo podařit odzbrojit jednoho z policistů. To ovšem středočeští policisté, kteří se případem zabývají, zatím nepotvrdili.

Ke střelbě ale došlo. "Mohu potvrdit, že při incidentu došlo ke střelbě. Vzhledem k průběhu vyšetřování ovšem nemůžeme poskytnout další informace," konstatoval mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Na psychicky nemocného muže, který měl v ruce svírat policejní pistoli, údajně druhý z policistů vystřelil. Kulka ho měla zasáhnout do ruky. Ani to ovšem prchajícího muže nezastavilo. Skočil z mostu do Labe. V tu chvíli už na místo mířili nejen policisté z mělnického obvodního oddělení, ale i kriminalistický technik, výjezdová skupina kriminalistů a mělničtí profesionální hasiči s čluny, které nakonec nebyly potřeba. Zraněného muže se totiž podařilo z vody vytáhnout mělnickým policistům.

Čtěte také: Nový most přes Labe čeká na jaře rekonstrukce

Mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová potvrdila, že muž utrpěl středně těžká poranění. Už ovšem neuvedla, zda je způsobila střelná zbraň nebo zhruba dvacetimetrový skok z mostu do vody. Incident na mělnickém mostě byl neobvyklý i z pohledu záchranářů. "Napadání záchranářů agresivními pacienty sice výjimečné není, ale nevzpomínám si, že by v něm někdy hrála roli střelná zbraň," připomněla mluvčí záchranky a dodala, že záchranáři žádným kurzem sebeobrany neprocházejí. "Před lety sice někteří záchranáři prošli kurzem, kde zjišťovali, jak se mají chovat v případě zvýšené agrese pacienta, ale v současné době nic takového neprobíhá," doplnila Petra Effenbergerová.

Zatím není jasné, jakým směrem se případ vyvíjí. Policisté totiž nepotvrdili, zda je pacient hospitalizovaný v nemocnici, psychiatrickém zařízení nebo zda byl převezen do cely předběžného zadržení.