Ihned po přistání dorazili ke stroji letištní hasiči; do Ruzyně ovšem zamířilo i několik dalších jednotek z výjezdových základen pražských hasičů i z Prahy-západ. Byla vyhlášena plná pohotovost, což znamenalo uplatnění postupů podle předem připravených poplachových plánů i pro sanitky záchranné služby a další složky integrovaného záchranného systému. „Všechny sanitky jely pod majáky směr seřadiště sever," hlásila zpravodajka Deníku.

„Přistání bylo bez problémů," informovala mluvčí letiště Marika Janoušková. Uvedla, že nikdo neutrpěl zranění. Všichni pasažéři i posádka byli z letadla evakuováni. Na palubě bylo 96 lidí. Autobusy je odvezly k budově terminálu.

Ilustrační foto
Lupič s pistolí v ruce přepadl v Kladně prodavačku

Specialisté zjišťují, co přesně se v letadle stalo. Už pět minut před sedmou večer ohlásil Martin Kavka z centrály pražských hasičů: „Nejednalo se o požár, jednotky se vracejí zpět na základny." I on potvrdil, že všichni cestující jsou v pořádku.

Hodinu po přistání Janoušková konstatovala, že prvotní zkoumání letadla neodhalilo nic neobvyklého; vše se zdá bez závad.

Mimořádná událost na letišti si vyžádala hodinové přerušení provozu. Před sedmou večer začala letadla opět přistávat i odlétat – ovšem se zpožděním. To, že Praha hodinu nepřijímala, však přinutilo změnit plány stovky cestujících i z dalších letadel. Například stroj mířící z Vídně se vrátil zpět na výchozí letiště, cestující letící z Madridu se podívali do Brna – a linka Moskva–Praha se neočekávaně změnila v linku Moskva–Drážďany.

Objekt někdejší pekárny ve Slaném v Pražské ulici, kde žije romská komunita v neutěšených hygienických podmínkách. Právě tam se vyskytla žloutenka typu A.
Počínající epidemie žloutenky vážně ohrožuje Slaňáky