Přitom právě Ivo Trešl byl do rakovnického zastupitelstva zvolen s nejvyšším ziskem preferenčních hlasů ze všech zvolených zastupitelů za hnutí Město pro vás, které vzniklo poté, co se někteří rakovničtí zastupitelé rozhodli jít vlastní cestou v komunální politice a ne jako nezávislí na kandidátce ODS.

Podle předsedy hnutí Město pro vás Miroslava Koloce se ale jedná o nesmyslné spekulace. Ivo Trešl s ním totiž vše probral. „Že by měl Ivo Trešl hnutí opustit? Nevím, neslyšel jsem o tom, ani nic takového od něj nezaznělo," řekl Miroslav Koloc.

Podobné názory a myšlenky

„Ivo Trešl se rozhodl podpořit hnutí Starostů a nezávislých coby úspěšný komunální politik, který i v posledních komunálních volbách získal více preferenčních hlasů než mnozí současní rakovničtí radní. Navíc hnutí STAN má velmi podobné názory a myšlenky, jak by měl kraj fungovat, a jelikož hnutí Město pro vás nekandidovalo, chtěl hnutí pomoci," vysvětlil Koloc.

Debata ohledně politických přeběhlíků se rozvířila poté, co hnutí ANO oznámilo krajskou koalici se STAN, ODS a tří zastupitelů z řad TOP 09, kteří se rozhodli navzdory rozhodnutí strany do koalice vstoupit.

Čtěte také: Náměstek primátora: Nejsem přeběhlík ani zrádce, můj názor se nijak nezměnil