„Na akci nebudou zastoupení pouze vzdušné síly, ale také pozemní síly Armády ČR. Prezentovat se budou oba bojové útvary, tři útvary bojové podpory i pluk bojového zabezpečení,“ uvedl tiskový mluvčí základny kapitán Tomáš Maruščák. „Pokud přičteme techniku vzdušných sil, tak návštěvníci si budou moct prohlédnout a osahat bezmála šest desítek kusů techniky,“ doplnil Maruščák.

Součástí celého dne bude ale také celá řada dynamických ukázek. Návštěvníci, kteří v sobotu na 21. základnu taktického letectva Čáslav zavítají, se mohou například těšit na exkluzivní českou premiéru světově proslulé akrobatické skupiny Patrouille Suisse na stíhačkách F-5E Tiger II. Ta bude ozdobou akce, která připomíná 60. výročí vzniku leteckého pluku v Čáslavi. „Představení švýcarských akrobatů bude rozhodně třešničkou v programu letošního Dne otevřených dveří letiště Čáslav. Jsme velice rádi, že se návštěvníkům exkluzivně předvede tato světová špička v akrobatickém létání a to dokonce vůbec poprvé v České republice,“ uvedl plukovník Petr Tománek, velitel 21. základny taktického letectva Čáslav.

Den otevřených dveří bude opět koncipován tak, aby se po celý den zabavily hlavně rodiny s dětmi. V plánu je tak dětský koutek, kde budou pro nejmenší připraveny různé hry či soutěže. Důležitým faktem je, že vstup bude zdarma, v jednání je také zvýhodněná kyvadlová doprava vlakem z Čáslavi na leteckou základnu. V roce 2015 přilákal den otevřených dveří 40 000 příznivců nejen letecké techniky. Kompletní seznam statických i dynamických ukázek naleznete na www.afbcaslav.cz.