VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jak chutná Vůně jara v restauracích? Zkuste to zjistit…

Praha /FOTOGALERIE/ – Třetí ročník festivalu Vůně jara ze seriálu Festivalů chutí odstartoval v deseti českých restauracích 18. Března. Festival potrvá do 14. dubna. O gastronomické jarní zážitky se postarají netradiční pokrmy, jejichž nedílnou součást tvoří sezónní suroviny.

26.3.2013 AKTUALIZOVÁNO 27.3.2013
SDÍLEJ:

Tobiko - nudle s krevetamiFoto: archiv Intensity

V rámci festivalu budou přihlášené restaurace zákazníkům servírovat speciální tříchodové menu špičkových šéfkuchařů. V hlavní roli budou pokrmy evokující svěžest a atmosféru nadcházejících jarních dní, za 290 Kč.

„Každá restaurace si volí své vlastní menu, vybrané speciality by však neměly být součástí běžné nabídky. Důraz je kladen na rozmanitost chutí a výběr čerstvých sezónních surovin," uvedl Pavel Suchánek z Alakarte.cz, která Festival chutí organizuje.

„Mám rád čerstvou a lehkou kuchyni, proto u nás v rámci festivalu Vůně jara a během velikonočních svátků najdete například krém z čerstvého špenátu a mladých kopřiv s parmazánovými krutony," říká Jan Bušina, šéfkuchař pražského GreenYacht Hotel & Restaurant, a doplňuje: „Jako hlavní chod budete moci ochutnat kukuřičné kuřátko pečené s jarní nádivkou, čerstvými bylinkami, glazovanou karotkou a bramborami Grenaille."

Také ostatní zúčastněné restaurace se opírají při přípravě svých pokrmů o tradiční velikonoční recepty a o recepty z typicky jarních surovin. Například jarní nádivku s kopřivami podávanou s dipem z červené řepy nabídne jako předkrm restaurace Ambroisie. Jako hlavní chod je v menu krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu a drceného pepře servírované s jarním bramborovým salátem a jako dezert domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou.
Na své si přijdou i milovníci exotické kuchyně. Pražský Sushi Point v Dejvicích servíruje japonskou polévku Misoshiru s řasami wakame, jarní cibulkou a tofu jako hlavní chod California roll plněné avokádem, lososem, okurkou a japonskou majonézou, obalené ve třech druzích kaviáru a v bílém sezamu.

Zúčastnit se festivalu lze pouze přes rezervaci na webových stránkách www.vunejara.cz Vyhlédněte si restauraci a její festivalové tříchodové menu a zarezervujte si ho.

Zúčastněné restaurace:

Ambroisie (Praha)
Bibita Nuova (Praha)
Costa Praga (Praha)
Felicita (Brandýs nad Labem)
Grand Restaurant St. Tropéz (Praha)
GreenYacht Hotel & Restaurant (Praha)
Chateau St. Havel (Praha)
Mon Rouge Pif (Praha)
Restaurant Galerie (Praha)
Restaurace Rybárna (Pardubice)
Secret of Raw (Praha)
Sushi Point Dejvice (Praha)

Tobiko (Praha)

Autor: Jiří Macek

26.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

KRÁTCE: Svátek omezí autobusy

Herečka Květa Fialová.
AKTUALIZUJEME
15

Do filmového nebe odešla Květa Fialová, Tornádo Lou z Limonádového Joe

Benátky odčinily Vary a chystají se na Jágrovo Kladno

Benátky nad Jizerou – Oklepali se v nejkratší možnou dobu. Hokejisté Benátek dali v pondělním kole WSM ligy zapomenout na sobotní výprask ve Varech. Na domácím ledě otočili utkání s Prostějovem a vyhráli 4:2.

OBRAZEM: Duchovní otec Škody Favorit převzal pamětní medaili

Mladá Boleslav - Letecké muzeum Metoděje Vlacha Mladá Boleslav bylo svědkem jedinečné slavnostní události. V pondělí odpoledne si zde převzal z rukou předsedy poslanecké sněmovny Jana Hamáčka pamětní medaili duchovní otec automobilu Škoda Favorit - konstruktér Petr Hrdlička. Právě tento model letos prochází velkým mezníkem, je to totiž přesně třicet let, co byl Favorit poprvé představen veřejnosti. 

OBRAZEM: Mladá Boleslav má lavičku Václava Havla

Mladá Boleslav – Město Mladá Boleslav má od pondělního dopoledne svou lavičku Václava Havla. Ta se nachází před vchodem do Havelského parku. Lavička, kterou paradoxně tvoří dvě židle a stolek, v jehož prostředku je vysazena lípa, slouží mimo jiné jako vzpomínkové místo na osobnost posledního československého prezidenta Václava Havla.

Šofér nerespektoval nejen zákaz řízení, ale ani příkaz k nástupu do vězení

Brandýs nad Labem – Nejdřív ujet a pak utéct po svých se snažil 32letý řidič, kterého policisté z Brandýsa nad Labem chtěli zastavit k silniční kontrole. Když neuspěl, snažil se ještě vybruslit ze šlamastyky tím, že se vydával za svého bratra. Ani to se mu nepodařilo. Měl ovšem hned několik důvodů, proč se hlídku snažil přesvědčit, že hovoří s někým jiným: za každou cenu se chtěl vyhnout eskortě do vězení. Vyplývá to z informací policistky Evy Hašlové. Ta v pondělí informovala o okolnostech honičky, která se na Praze-východ odehrála v pondělí 18. září.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení