V předchozích dnech firma pověřená majitelem pozemků kolem koryta Rakovnického potoka, tedy Povodím Vltavy, posekala trávu kolem toku, ovšem zhruba metrový kus vzrostlé traviny tu nechala, takže lavičky a odpadní koše zůstaly ve vysoké trávě.

„Nechápu to, ale hlavně to vypadá opravdu divně. Myslím si, že dříve se to takto nesekalo. Doufám, že brzy bude posekaná tráva i zde mezi stromy," nechal se slyšet František Kučera.

„Podle informací z odboru by nejpozději do konce května měla být tráva mezi stromy posekaná," řekl místostarosta Rakovníka Miroslav Samaš s tím, že v současné době žádná dohoda o sekání mezi majiteli pozemků u Rakovnického potoka, tedy mezi městem Rakovník a Povodím Vltavy, není. A nejspíše ani nebude.

Jiné technologie sečení

„Zatímco Povodí Vltavy plánuje sekat trávu podle zákona, tedy dvakrát ročně, město tu má naplánované čtyři seče. Navíc Povodí Vltavy využívá k sečení jiné technologie," řekl místostarosta Rakovník.

Miroslav Samaš pak ještě řekl, že při současném rozdělení pozemků by to ani nebylo pro město ekonomické. Dříve ovšem mezi majiteli pozemků jistá dohoda platila, to ovšem městu Rakovník patřila větší část pozemků podél Rakovnického potoka.

„V dřívějších letech, kdy zde ale vlastnilo město srovnatelnou část pozemku jako Povodí Vltavy, to bylo tak, že dvakrát vše posekalo Povodí, poté město Rakovník," poznamenal Miroslav Samaš.

Ten zároveň doplnil, že následné seče na městských pozemcích budou koordinované v reakci na seče kolem potoka, ale také kolem silnic a podobně. „Aby vždy došlo co nejdříve k celkovému jednotnému vzhledu," dodal místostarosta.

Čtěte také: Říčanským potokem tekly splašky, teď u něj má být odpočinkové místo