Pro prvních sto zájemců, kteří si koupí akreditaci, má zvláštní nabídku: dostanou ji se stokorunovou slevou za 400 korun.

Akreditace umožní neomezený vstup na všechny projekce a do festivalového klubu. „To však není vše. K akreditaci patří ještě následující balíček: pozvánka na slavnostní zahájení nebo zakončení v divadle, po kterých následují rauty ve společenském sále Besedy, programová brožura i katalog,“ řekla mluvčí Anifilmu Gabriela Zajícová.

Program letos přinese velkou estonskou retrospektivu včetně hostů z řad tamních filmových profesionálů. Publiku dále Anifilm nabídne animované horory, trháky z loňského roku, vzpomínku na Zdeňka Milera a jeho Krtečka, na Jiřího Brdečku, krátké filmy nominované na Oscara i přednášku Jana Svěráka. Promítat se bude i pásmo filmů, které ovlivnily Billa Plymptona, známého amerického kreslíře a režiséra. Program doplní jednodenní scenáristický workshop s legendou estonské animace Priitem Pärnem, jehož filmy jsou typické černým humorem a hravým surrealismem.

Závěr u rybníka

Kromě třech sálů se bude promítat každý večer na náměstí a tečku obstará projekce na rybníku Svět. „Pro milovníky čerstvého vzduchu jsme přichystali novinku venkovní odpočinkovou zónu na zámeckém nádvoří. Pohodlné posezení nabídne projekce na velkoplošné obrazovce i loutková divadla pro děti,“ doplnila Zajícová s tím, že k tradici patří i dílny animace.

Třetí ročník Anifilmu, jenž v Třeboni nahradil AniFest, bude mít novou grafickou podobu. Jeho základem je příběh o magické síle vody z rybníka Svět. Loni Anifilm navštívilo na 17 tisíc diváků, kteřízhlédli na 250 filmů.